Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'li bir milletvekilinin şahsına ve Başbakan'a Suriye'ye yardımlarından dolayı teşekkür ettiğini iddia etti.

Günler öncesinden bilbordlar, afişler ve araçlardan anonslarla Kars'a geleceği ilan edilen Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Kars ve çevre illerden gelenlere hitap etti. Suriye Türkmen kökenli MHP'li bir milletvekilinin bölgeye yapılan yardımlardan ötürü şahsına ve Davutoğlu'na teşekkür ettiğini savunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Ama MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli çıkıp Türkiye'yi suçlamaya ve karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi ama söylediklerine bakıyorsunuz, Esed'in milliyetçisi, Pensilvanya'nın milliyetçisi, Kandil'in milliyetçisi, çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş aynı şeyi söylüyor. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil. Ey Bahçeli, sen bu milletin milliyetçisi olana kadar. Bu millet sana itibar etmeyecek, bunu bilesin."

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'na verilen Mercedes makam aracı için Papa örneğini yineledi. Papa'nın İtalya'nın tahsis ettiği bir uçakla yurt dışı seyahatlere çıktığını ileri süren Erdoğan, seçimden sonra havuzunda bulunan uçaklardan birini Diyanet İşleri Başkanı'na tahsis edeceğini vurguladı.

Erdoğan, miting sonrası MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı ve Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti.