Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası’nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ve Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı. Erdoğan, “Devlet içinde devlet asla mümkün değil. O da kuru bir hayal. Batıya gelip farklı konuşup, Doğu’ya, Güneydoğu’yu gidip farklı konuşanlara benim milletim 7 Haziran’da cevabı sandıkları patlatırcasına verecek.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki programları kapsamında Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası’nın açılış törenine katıldı. Törende, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti Milletvekili Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da hazır bulundu.

Açış öncesi bir konuşma yapan Erdoğan’ın hedefinde başta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve muhalefet liderleri vardı. Erdoğan, konuşmasına tarihe ve tarihi değerlere önem verdiklerini anlatarak başladı. Restorasyonların aslına uygun süreceğini belirten Erdoğan, “Temenni ederim ki şu anda devam etmekte olan bu tür restorasyonlar artarak devam eder. Aslına uygun olarak devam eder. Zira bizim restorasyon anlayışımız koruyarak yaşatmaya dayanıyor. Bu eserlere turistik meta gözüyle bakmıyoruz. Biz bu eserleri tarihimize olan hürmetimizden, köklerimize olan bağlılığımızdan dolayı ihya ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘ABDÜLHAMİT’İN TUĞRASI ÇUKURDA BULUNDU’

“Geçmişte milletin hafızasının sıfırlanmaya, tarihinin unutturulmaya çalışıldığı dönemler yaşadık.” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimize geçmişinden ve değerlerinden kopartılarak, yeni kimlikler dikte edilmeye çalışıldı. Bu binanın restorasyonu esnasında bir çukurda 2. Abdülhamid Han adına düzenlenmiş bir tuğraya tesadüf ediyorlar. O güzelim tuğra bir çukurdan çıkıyor. Bu tarihi tuğra derhal oradan alınıp, ait olduğu yere büyük bir özenle gururla yerleştirildi. İstanbul Üniversitesi’nin girişinde de bir tuğra vardı, onu söktüler yerine T.C’yi koydular. Şimdi o da aslına rücu etti. Geçmişte birileri tarihlerini çukura gömmek için uğraşırken, biz oradan değerleri çekip çıkarıyor, milletimizin hizmetine sunuyoruz.

‘YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASI BEYOĞLU’NDAN BAŞLAYACAK’

Hizmet Hareketi ve HDP’yi hedef alan Erdoğan, şunları söyledi: “Pensilvanya ile Kandil bir olmuş. Önlerine de muhalefet partilerini katmışlar Türkiye’yi yeniden karanlık günlere döndürme çabasındalar. Görüyorsunuz, pusulası şaşmış, kıblesi şaşmış, hatta felekleri şaşmış vaziyette oradan oraya savruluyorlar. Taksim’i Kabeleri ilan edenlerle bir yere varılır mı? Ben inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerim, terör örgütünü arkasına almış bu zihniyetlere pirim vermeyecek. Bunların bir kısmının Kabe’si Pensilvanya olabilir. Bir kısmının Kabe’si Kandil olabilir, Taksim olabilir. Hani ‘Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyenler olabilir. Bizim Kabemiz de kıblemiz de istikametimiz de belli.

Beyoğlu mütareke dönemini de gördü, yaşadı, Beyoğlu bu milletin can damarına basan işgalcileri de gördü, eski Türkiye sevdalılarını da gördü, Gezicileri de gördü. Yeni Türkiye’nin inşasına başlayacağımız yerde Beyoğlu olacaktır.”