Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- 28 Şubat'ta dimdik duran Memur-Sen'e ve yönetimine teşekkür ediyorum. Vesayetçi sisteme, çetelere, mafyaya, cuntalara karşı verdiğiniz mücadelede hep yanımızda oldunuz. Bundan dolayı hakkı savunan Memur-Sen'e teşekkür ediyorum.

- Özellikle gençlere, genç Memur-Sen'in genç üyelerine şunu altını çizerek söylemek istiyorum; darbeler Türkiye'nin değişmez kaderi değildir. Darbeler her 10 yılda, her 15 yılda Türkiye'yi esir alan, Türkiye'yi durduran, adeta donduran bir değişmez tarih değildir, bir kısır döngü değildir.

ŞANTAJ ÇETESİ KURMUŞLAR

- Türkiye'de son derece gizli, son derece sinsi bir şekilde bir şantaj çetesi kurulmuş. Hukuk kisvesi altında ama tamamen keyfi şekilde hukukun temel kurallarını çiğneyerek, binlerce insan dinlenmiş ve ses kayıtları depolanmış.

28 ŞUBAT'TA BiLE BU KADAR AHLAKSIZ OLMAMIŞLARDI

- Bürokrasi içinde yuvalanan bir kısım çete üyeleri şantaj yoluyla bir çok insanı esir almış. Gazeteciye gitmişler tehdit etmişler, bürokrasiye gitmişler illegal işlere zorlamışlar. Türkiye'ye ihanet pahasına taşeron haline gelmişler. Bizim ses kayıtlarını servis ederek darbe girişimini ayakta tutmaya çalışıyorlar. CHP, MHP de şantajcılara destek veriyor. Gündelik rutin ses kayıtlarımızı yayınlamaya başladılar. Bundan bir şey çıkmaz. Biz bunları 28 Şubat'tan biliriz ama 28 Şubat'ta bile bu kadar ahlaksız olmamışlardı.

ARTIK ÖYLE ŞAPKASINI ALIP GİDEN HÜKÜMET YOK

- Hiç kimse kusura bakmasın bu ülkede artık hükümetleri millet göreve getirir, hükümetleri millet görevden alır artık öyle şapkasını alıp gidecek bir hükümet yok.

KABATAŞ OLAYINDAN LİNÇ GİRİŞİMİ YAPIYORLAR

- Kabataş'ta alçakça, ahlaksızça saldırıya uğrayan başörtülü kadın üzerinden 8 ay sonra yeniden tarihin en iğrenç linç girişimini yapıyorlar. İnsan olan bunu yapamaz, vicdanı olan bunu yapmaz.

NEDEN TÜRKİYE'YE GELMİYORSUN?

- 28 Şubat döneminde arttıkları manşetler birer zillet lekesi olarak bugünde de ortada duruyor. Bugün attıkları manşetleri de birer zillet, birer alçaklık vesikası olarak her fırsatta bunların önüne koyacağız. Şuna bakar mısınız; bir yerlerden emir geliyor. Ben de diyorum ki, bir yerlerden emir vereceğinize lütfen bu ülke sizin vatanınız değil mi, gelin ne yapacaksınız vatanınızda yapın. Niye buraya gelmiyorsunuz  Gelin buraya, gelin buraya. Yoksa buraya gelince bazı şeylerin açığa çıkar endişesini mi taşıyorsunu.