Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröristlerin eylemleri karşısında vatandaşların devletin güvenlik güçlerinin yanında yer alması gerektiğini söyleyerek, “Bir tercih var. Ben devletimin yanındayım ya da terör örgütünün yanındayım. Bu tercihi yapacağız. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 9. kez muhtarlarla bir araya geldi. 13 yıl önce bölgede var olan Olağanüstü Hal'i (OHAL) kendilerinin kaldırdığını kaydeden Erdoğan, Kürtçe televizyonda, kendi dilinde propaganda gibi bir takım çalışmalardan söz ederek, “Üniversitelerde enstitüler kuruldu. Kürt, Türk, Çerkez, Abaza, bütün bu ayrımlar ortadan kaldırıldı. Alt yapı, üst yapı yapılıyor. Bütün bu ayrımlar kalkmasına rağmen hala bu ülkede bu fidanlarımızın ölmesinin, şehit edilmesinin sebebi nedir? Bunlar ülkemizi bölmenin gayreti içindeler.” diye konuştu.

“ÖLECEKSEK BİR KERE ÖLELİM AMA ADAM GİBİ ÖLELİM”

‘Örgüt ve onun güdümündeki parti ortaya çıkan güzel iklimi yalanla, kurnazlıkla, şımarıklıkla zehirlemiş, tercihini şiddetten ve baskıdan yana kullanmıştır’ diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Dün devletin zulmünden, şiddetinden baskısından şikayet edenler, bugün demokrasi ve özgürlük ortamını istismar ederek aynı yöntemlere kendileri tevessül ediyorlar. Bugün bölgede devletin değil, örgütün şiddeti var, zulmü var, baskısı var. 6-7 Ekim olaylarını hatırlayın. Ölen de Kürtlerdi, öldüren de Kürtler. Bugün de yaşanan hadiselerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız hep bölgenin kendi insanları değil mi? Teröristler hasta taşıyan ambulansa saldırır, mağdur olan bölge insanı. Teröristler malzeme taşıyan kamyonları yakar, mağdur olan yine bölge insanı. Teröristler yollara mayın döşer, sokakları kazar, mağdur olan yine bölge insanı. Teröristlerin bu taşkınlıkları bu eylemleri karşısında vatandaşlarımız devletinin güvenlik güçlerinin yanında yer almak durumdadır. Bir tercih var. Ben devletimin yanındayım ya da terör örgütünün yanındayım. Bu tercihi yapacağız. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim. Bir köyde bir kasabada, bir ilçede eğer teröristler halkın arasına karışarak rahatça hareket edebiliyorsa burada bölge insanı da üzerine düşeni yapmıyor demektir.”

"MUHTAR KENDİ MAHALLESİNDE, KİM OTURUYOR, BUNU BİLMEYECEK Mİ?"

Erdoğan, şöyle devam etti: Cumhuriyet gazetesi ‘halkı şikayet etti’ diyor. Muhtar kendi mahallesinde, kendi köyünde hangi evde kim oturuyor, bunu bilmeyecek mi? Bu terörist midir, değil midir? Bunu oradaki en yakın güvenlik gücüne, karakoluna her yere bildirecek. Çünkü muhtarın bu noktadaki atacağı adım, devleti güçlü kılacaktır.”

“SİZİN KALEMLERİNİZDEN AKAN MÜREKKEP KANDIR”

Devletin ve hükümetin ne bölücü örgüte, ne onun güdümündeki partiye, ne de sözde aydın güruhuna herhangi bir yükümlülüğünün olmadığını ifade eden Erdoğan, “Bunu o köşe yazarlarına söylüyorum. Kariyeriniz ne olursa olsun, sizin kariyeriniz, sizin kalemlerinizden akan mürekkep, kandır. Benim için önemli olan şehidimin ulaştığı makamdır.” ifadesinde bulundu.