Başbakan Erdoğan,  Malatya'daki konuşmasında  çalışmaları süren paketle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan demokratikleşme paketinin, 30 Eylül'de açıklayacaklarını söyledi.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Başbakan Erdoğan,  muhalefet partilerinin hepsinin Meclis'te 220 milletvekili ile temsil edilmesine karşın 9 üye verdiği Anayasa komisyonuna 330 milletvekili olan Ak Parti'nin 3 milletvekili ile temsil edildiğini söyledi.

Anayasa çalışmalarında üzerinde mutabık kalınan maddelerin yaz tatilinde çıkarılmısını istediklerini anlatan Erdoğan,  "Bunları yeni yasama yılına yetiştirelim Meclis'ten geçirelim dedik ama muhalefet manevra yaptı dedi.

Erdoğan satır başları ile şunları söyledi:

-Türkiye'nin bazı illerinde yeni bir senaryo hazarılığı var. Bu bayat senaryo karşısında vatandaşlarımız uyanık olmalıdır.

-Ankara'da Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenleyen örgüt, Gezi Parkı olaylarında CHP ile ile birlikte el ele eylem yaptı. Sandıkta kaybedeceğini görenler eli kanlı örgütlerle umut arıyorlar. Sonra  da barış havariliğine bürünüyor.  CHP'nin genel başkanlığı barıştan birşey anlıyorsa gitsin bunu Esed'e anlatsın, CHP'nin genel başkanı  barışı hatırladı.  100 bin insan ölen Suriye'yi görmedi, Mısır Halkı katledilirken barışı konuşmadılar, şimdi gidip darbecilerin sırtını sıvazladılar.

1700 kişinin 400'ü çocuk kimyasal silahlarla katledildi. Şu anda dünya kimyasal silahlarla bunların öldürüldüğünü belgeliyor,  bu seferde  bazı egemen güçler bunu Esed yapmadı diye ortaya çıkıyor.  Bu sefer de  kimyasal silahları veririz ama bu zaman alır 1 milyar dolar gerektirir diyor. Bu aynı zamanda kimyasal silahın itirafıdır.

-Ak Parti binasına emniyet genel müdürlüğüne saldırı düzenleyenlerle kol kola gidenlerden barış olmaz.  Biz CHP Genel Başkanına Dersim'i hatırlattığımda o zaman partinin genel başkanı idi,  bana bırak tarihi bugüne gel diyordu, şimdi kendisi 900'yıldaki haçlı seferlerinden bugüne gelemez oldu. Çanakkale savaşında Afganistan Suriyeli kardeşlerimiz bizim yanımızda yer aldı.

-1915 yılında Çanakkale harbinde  Gazi Mustafa Kemal , yurtta sulh cihanda sulh demedi, "Size ben ölmeyi emrediyorum" dedi. Bize saldıracak biri olursa o aynen cevabı alır. Biz kılıçaslan'ın torunlarız,  Selahattin'i Eyyubi'nin torunlarıyız.

-Vatandaşımız emin olsun ki biz bu oyunu bozuyoruz.   Emniyet'e saldıranlar aynı gece yakalandılar. CHP'nin Genel Başkanı helikopterin düşürülmesiyle ilgili 'Başbakan Gaz alıyor' diyor, bu ifade kullanılır mı,  helikopter, 2 kilometre hava ihlali yaparken,  biz bunu seyredemezdik,  biz sınırdaki mayınları kaldırmayı hedeflediğimiz bir anda Esed kalkıp 110 bin insanı katletti. O insanlar bizim kardeşimizdir. Zulme rıza asla kabul edeceğimiz birşey değildir.

Kaynak: Haber7