Sakarya’nın Erenler ilçesinde yaşayan Erdoğan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan sehitlervegaziler.gov.tr resmi internet sitesinin neden kapatıldığının açıklanmasına dair 2 defa BİMER’e başvurduğunu, ancak kapatma sebebini öğrenemediğini söyledi.

Bakanlığın, söz konusu internet sitesini 19 Şubat 2015’te kapattığı ortaya çıkmıştı. Sitede 81 ilden yaklaşık bin 500 asker ve polis şehitlerin kimlik bilgileri, özgeçmişleri, fotoğraf ve nerede defnedildikleri; şehit ve gazilerle ilgili haberler, kanunlar, yönetmelikler, genelgeler; şehit, gazi, vakıf ve derneklerle ilgili bilgiler bulunuyordu.

www.sakaryasehitvegazileri.com sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan, yaptığı açıklamada, sitenin kapatılmasından sonra İçişleri Bakanlığı’nın cevaplamasıyla ilgili BİMER başvurusu yaptığını belirterek, “Bakanlık ilk başvurumuza neden kapatıldığına dair cevap vermemiştir. Bu cevap sonrası tekrar aynı konu hakkında 22 Nisan 2015 tarihinde başvuruda bulundum, ancak başvuruma yine sitenin neden kapatıldığına dair cevap verilmedi.” dedi.

Erdoğan, 2004 Başbakanlık Dilekçe ve Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması Genelgesi’nde, 'Bireylerin kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, idari makamlara başvuruda bulunmaları ve kendileri veya faaliyet alanlarıyla ilgili konularda bilgi edinme haklarını kullanmaları eşitlik tarafsızlık ve açıklık ilkeleri temelinde demokratik ve şeffaf bir yönetimin gereğidir.’ dendiğini hatırlatarak, "Şehitlerimiz, gazilerimizle alakalı konular benim ilgi alanımdır. Bu internet sitesinin neden kapatıldığını öğrenmek benim anayasal hakkım. Bu bilgi neden verilmiyor anlamak mümkün değil. Yoksa resmi şehitler internet sitesinin kapatılması devlet sırrı mıdır? Eğer devlet sırrı değilse neden kapatıldığını öğrenmek benim hakkım. Ama bence bu bilgi devlet sırrı olamaz sonuçta kamuya hizmete açılmış bir internet sitesiydi." diye konuştu.

Bir üst kurul olan Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanlığı’na aynı konuda başvuruda bulunduğu bilgisini veren Erdoğan, “Kurulun bu bilgi edinme talebimi yerine getireceği yönünde karar alacağı düşüncesindeyim.” dedi.