Fatih Projesi kapsamında İstanbul’da bazı öğrencilere tablet dağıtıldı. Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı tören sinevizyonla salona izletilmeye başlanınca İstanbul Valisi Vasip Şahin, konuşmasını kesip kürsüden indi.

Bağcılar’da düzenlenen törene; Vali Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, diğer yetkililer ve tabletlerin verileceği öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Şahin konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. Vali Şahin’in konuştuğu sırada Erdoğan’ın katıldığı tören sinevizyonla salona izletildi. Erdoğan’ın konuşması nedeniyle Vali Şahin, konuşmasını kesti. Bir süre daha kürsüde kalan Şahin, “Hepinize başarılar diliyorum.” dedi. Erdoğan’ın konuşması izlenirken, teknik bir hata dolayısıyla sinevizyon yayını kesildi. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız bunun üzerine teknik odaya gitti. Birkaç dakika içinde sorun çözülerek yayına devam edildi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Vali Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Yıldız, bazı öğrenci ve öğretmenlere tabletlerini hediye etti.