‘Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses’ mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim ülkemde etnik sorun değil, terör sorunu vardır. Bizim mücadelemizde herhangi bir etnik gruba karşı değil, terör örgütüne karşıdır.” dedi. Erdoğan, gelinen noktada artık Kürt sorunu olmadığını, terör sorunu olduğunu vurguladı.

Sivil Dayanışma Platformu tarafından Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen ‘Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses’ mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, çok sayıda bakan ve milletvekili ile vatandaşlar katıldı.

Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör sorununa değindi. Üstü kapalı HDP’yi de eleştiren Erdoğan, “Çıkmış birisi ‘bayrağa saldırı mı var’ diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar ve ondan sonra da ‘bayrağa saldırı mı var?’ zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız. Sonra zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin destekleri ile ayakta durmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez.” ifadelerini kullandı.

“Kim ki bayrağa sahip çıkıyorsa işte o yerlidir, millidir, Türkiyelidir.” diyen Erdoğan, “Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, indirmeye, yıkmaya, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan, köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur.” şeklinde konuştu.

Yurt dışında yaşayan birçok vatandaşın milliliğini koruduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna karşılık bedenin ülkemizde yaşadığı halde ruhen gönül coğrafyamızdan ve bu milletten kopmuş olan bir kesimin varlığını ibretle görüyorum. Bizi asıl üzen ise millilikle, yerlilikle, bu topraklarla irtibatını koparanların Türkiye üzerinde oynanan oyuna gönüllü figüranlık yapıyor olanlar, ülkemizdeki teröre bulaşanlar da hangi saikle olursa olsun, onlara destek verenler de bu coğrafyada niçin bulunduğunu bilmeyenlerdir. Şu bayrağın renginin, hilalinin, yıldızının anlamına müdrik olmayanlardır. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı biz kimseyi dışlamadık. Biz yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz.”

Ülkede etnik bir sorun değil, terör sorunu olduğuna vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim mücadelemizde herhangi bir etnik gruba karşı değil, terör örgütüne karşıdır. Ona destek verenlere karşıdır. Gerek terör örgütünün içinde gerekse onların güdümündeki diğer kuruluşlarda her etnik kökenden kişiye rastlamak mümkündür. Verilen mücadeleler sonunda, Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır diyecek bir noktaya geldik. Elbette tüm etnik unsurlar gibi Kürt kardeşlerimin de sıkıntıları, beklentileri vardır. Peki Türk’ün yok mu? Laz’ın yok mu? Arap’ın yok mu? Boşnak’ın yok mu? Çerkez’in, Gürcü’nün yok mu? Roman’ın, Zaza’nın yok mu? Velhasıl 78 milyonun içindeki tüm etnik unsurların kendilerine has sorunları vardır. Bunların konuşulması, tartışılması, çözülmesi için bugüne kadar nasıl samimiyetle mücadele ettiysek, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”