Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin anayasal sınırları tartışmalarına ilişkin "İster kabul edilsin ister edilmesin. Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken, bu fiili durumun hukuki çerçevenin yeni bir anayasayla kesinleştirilmesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de STK temsilcileriyle biraraya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, koalisyon görüşmeleriyle birlikte yeniden gündeme gelen 'Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları' tartışmalarına değindi.

Milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle yeni bir döneme geçildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi; "Rize'den şunu söylemek istiyorum. Beyler, Türkiye 10 Ağustos 2014 tarihinde, milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle yeni bir döneme girmiştir. Artık ülkede sembolik değil, fiili gücü olan bir cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı elbette anayasada yetkileri çerçevesinde, ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. Bu makamda kim oturursa otursun yapacağı budur. İster kabul edilsin ister edilmesin. Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken, bu fiili durumun hukuki çerçevenin yeni bir anayasayla kesinleştirilmesidir. Hem buna engel olup hem de 'Cumhurbaşkanı her şeye karışıyor' demek, yağmur altında yürürken ıslanmaktan şikayet etmekten farksızdır. Bunların durumu budur.”