Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi yolundan, hedeflerinden alıkoymak için içeride ve dışarı da hangi çevrelerin ittifak içinde olduğunun farkında olduklarını belirterek, "Hangi kazanlarda hangi fitnelerin kaynatıldığını, kimlerin bunların ateşine odun taşıdığını da önüyle arkasıyla çok iyi görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı olarak, hükümetimiz olarak ilgili kurumlarımız olarak işbirliği ve uyum içinde hepsini takip ediyor, değerlendiriyor kendi politikalarımızı belirliyor ve adım adım hayata geçiriyoruz. Şunu özellikle burada vurgulamak isterim, unutmayın, herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. O hesap bütün hesapların üzerindedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Uzmanları Derneği tarafından Jw Marriott Otel'de düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'ne katıldı.

Türkiye’nin zengin doğal kaynaklara sahip olan bir ülke olmadığını belirten Erdoğan, “Petrolümüz ve doğalgazımız maalesef oldukça sınırlı. Diğer kaynakların tamamını devreye alsak dahi yine de enerjide dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırabilmemiz mümkün değil. Buna karşılık ülkemizin enerji konusunda bir başka önemli avantajı var. Türkiye zengin enerji kaynaklarına sahip coğrafyalarla onlara ihtiyaç duyan gelişmiş ülkeler arasındaki köprüdür. Enerji kaynaklarının güvenli, istikrarlı ve ekonomik olarak geçişini sağlamak en az bu kaynaklara sahip olmak kadar stratejik öneme sahiptir. Ülkemizin son yıllarda maruz kaldığı tüm saldırıların tüm sıkıntıların gerisindeki en önemli unsurlarından birisi enerjidir. Enerji bakanımızın telefon görüşmelerinin dinlenmesi ve bunların bir yerlere servis edilmesi boşuna değil. Bunun üzerinde durmamız gerekir. Türkiye’nin enerji politikalarıyla ilgili detayları içeren görüşmelerin dinlenip medya aracılığıyla cümle aleme servis edilmesi habercilik çabası olarak değerlendirilebilecek bir konu değildir.” diye konuştu.

Türkiye'nin TANAP gibi, Kuzey Irak petrollerinin Ceyhan’dan dünyaya satışı, Akkuyu ve Sinop nükleer santrali gibi enerji projelerinin kimleri, ne için rahatsız ettiğini gayet iyi bildiklerini kaydeden Erdoğan, “Hatta çözüm sürecine yönelik provokasyonların bir kısmının da gerisinde benzer dertlerin olduğunu çok açık net görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın açık ve net söylüyorum. Türkiye ekonomide ve demokraside gelişmeye, büyümeye 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim 77 milyon insanımıza sözümüz var. Daha da ötesi bizim Balkanlardan Afrika'ya kadar geniş coğrafyada yaşayan, umutlarını hayallerini gönüllerini bize bağlamış yüz milyonlarca kardeşimize sorumluluklarımız var. Türkiye'nin 3-5 milyar dolarlık finans manipülasyonu ile kurgulanmış siyasi krizlerle 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı istikameti değiştirildiği günler geride kaldı. O eski Türkiye idi.” şeklinde konuştu.

"HERKESİN BİR HESABI VARSA ALLAH'IN DA BİR HESABI VARDIR"

Yeni Türkiye’de tek istikamet ve belirleyici olanın milletin ta kendisi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Onun dışındaki her uğraş beyhudedir. Nasıl dün Gezi'nin 17-25 Aralık aslında ne olduğu ortaya çıktı, çıkıyor şunu da buradan söyleyeyim daha çok şeyler dökülecek ha, eteklerde daha çok gizli şeyler var hepsi dökülüyor, dökülmeye devam edecek. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bugün de Cizre’de tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyor ve ona göre tedbiri alıyoruz. Bu devletin resmi giysileri içerisinde olan bu devletin zırhlı araçları ile caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasında aynı şekilde devletin başka bir görevlisi bunu yakalıyor. Hamd olsun. Artık inlerine girilmiştir. Ülkemizi uluslararası alanda terörle özdeşleştirme çabalarının aslında hangi dertlerden ve sıkıntılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyorum. Türkiye'yi yolundan, hedeflerinden alıkoymak için içeride ve dışarı da hangi çevrelerin ittifak içinde olduğunun gayet iyi farkındayız. Hangi kazanlarda hangi fitnelerin kaynatıldığını, kimlerin bunların ateşine odun taşıdığını da önüyle arkasıyla çok iyi görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı olarak, hükümetimiz olarak ilgili kurumlarımız olarak işbirliği ve uyum içinde hepsini takip ediyor, değerlendiriyor kendi politikalarımızı belirliyor ve adım adım hayata geçiriyoruz. Şunu özellikle burada vurgulamak isterim, unutmayın, herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. O hesap bütün hesapların üzerindedir.” açıklamasında bulundu.