Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalpte, dilde, gözde, elde, ayakta, bedende kalpte ne varsa o vardır. Bunu böyle bileceğiz. Dolayısıyla yüreğini zift kaplayanın, dilinden bal akmaz. Şunu da bileceğiz. Bal demekle ağız tatlanmaz." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’de Nur Camii ve Külliyesi'nin açılışına katıldı. Yoğun bir koruma ordusu eşliğinde camiye gelen Erdoğan, alkışlar altında yerini aldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Erdoğan, geçmişten geleceğe birer sembol olan eserlerle yürüdüklerini söyledi. "Bunlar bizim birliğimizin, iriliğimizin diriliğimizi, kardeşliğimizin hep birlikte Türkiye oluşumuzun simgeleri, sembolleri." diyen Erdoğan, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz ne dedik tek vatan dedik. 780 bin kilometrekareyle tek vatan ve tek devlet. Onun için rabiamız var bizim. Bununla geleceğe hep birlikte inşaallah yürüyeceğiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Tabii eserin hayata geçirilmesinde emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve bunu gerçekten yakından takibe alan gerek Başbakan Yardımcılığı döneminde gerek daha sonra Beşir Bey'e huzurlarınızda tüm milletvekili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Önce hayal etmek, ama hayali de hayata geçirmek takiple olur. Eğer bu takibi yapmazsanız bu eserler meydana gelmez. Bu eserlerden çok rahatsız olanların olduğunu biliyoruz. Ama bunlar ilk insandan bugüne hep oldu ve kıyamete dek yine de olacaktır, bunu da böyle bilmemiz lazım. Onun için de ne diyoruz biz; Bu ezanlar ki şahedetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünden benim inlemeli. Onun için duamız temennimiz nedir? Yarabbi; camilerimizi ezansız, cemaatsiz bırakma. Böyle diyerek bu yola devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"TESTİNİN İÇİNDE NE VARSA DIŞINA O SIZAR"

Mevlana'nın 'Testinin içinde ne varsa, dışına o sızar." sözünü hatırlatan Erdoğan, "Evet, kalpte, dilde, gözde, elde, ayakta, bedende kalpte ne varsa o vardır. Bunu böyle bileceğiz. Dolayısıyla yüreğini zift kaplayanın, dilinden bal akmaz. Şunu da bileceğiz. Bal demekle ağız tatlanmaz. Çarşamba günü bakan arkadaşlarım, Diyanet İşleri Başkanımız hep birlikte Arnavutluk'taydık. Arnavutluk'un başkenti Tiran'ın tam ortasında merkezinde, en hareketli yerinde 130 yıl önce bir namazgah vardı. Şimdi o namazgahın yerine biz adeta bu eser gibi bir eseri inşa ediyoruz. Kapalı alanında 5000 kişi alabilecek bir cami. Temelini attık. İnşallah, mimarıyla da müteahhidiyle anlaştık. Dedik ki 2 yıl sonra Cuma namazını kılmak üzere buraya geleceğiz diye o şekilde anlaştık."

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz dua etti. Ardından kurdele kesilerek cami ve külliye ibadete resmen açıldı.