Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan Onur Demir, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Onur Demir'in, Facebook hesabından Erdoğan'a hakaretler edildiği iddiasıyla Gemlik 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 'hakaret' davasına davacı Recep Tayyip Erdoğan'ın vekili Ahmet Özel dilekçe ile katıldı. Onur Demir, dava konusu olan hesabın şifresi kırılarak çalındığını belirterek, hakaret içeren yazıları kendisinin yazmadığını dile getirdi. Kendisine komplo kurulduğunu belirten Demir, yazıların atıldığı IP hesaplarının bulunarak gerçek suçluların tespit edilmesini istedi. Mahkeme, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan 'hakaret' içerikli yazıların yazıldığı IP hesaplarının tespit edilmesini talep ederek davayı ileri bir tarihe erteledi.

Adliye çıkışında açıklamayı yapan Demir, "Hakaret davasında bahsedilen hesap benim değildir. Bunun bir komplo olduğunu düşünüyorum. Bir firmayı halkı kandırdığı için televizyonlarda anlatmıştım. Yandaşlarını beni mahkemeye verdi. Benimle baş edemediler. Şimdi bunu devreye soktular. O hesabı 4-5 ay kullandım, şifresi kırıldı çalındı. Bu çalınan hesap üzerinden dönemin başbakanına hakaret edilmiş sürekli. Bana bu davanın açılmasını yakışıksız buluyorum ve bu olayla bağlantılı buluyorum." diye konuştu.