Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına katılan esnaflar, ‘‘Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik’ yazılı pankart açtı. Erdoğan da pankarttaki sözlere, “E haklı” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nün Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlediği Büyük Türkiye Esnaf Buluşması’na katıldı. Programda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Program mehter takımının söylediği marşlar ve tiyatro sanatçısı Emin Olcay tarafından okunan ahilik duası ile başladı. Erdoğan’ın da bir konuşma yaptığı programda, salonda açılan ‘Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik’, ‘Milletin ve devletin mimarları yeni Türkiye’nin mimarı ile buluşuyor’, ‘Büyük usta Türkiye’nin ustaları ile buluşuyor’, ‘Paralel ya da dikey minibüsçü esnafı affetmez’ yazılı pankartlar dikkat çekti.

Erdoğan, pankartı görünce “Burada bazı pankartlar gördüm. Bunlardan bir tanesi ‘ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik’ E haklı… Bu ülkede mazot için kuyruklarda az mı bekledik. Sadece benim esnaf kardeşim mazot için beklemedi. Benim çiftçi kardeşim de çok bekledi.” ifadelerini kullandı.