Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümü dolayısı ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’e mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı şu şekilde: “Dünyanın ilk havacılık teşkilatlarından olan Türk Hava Kuvvetleri, 100 yılı aşkın süredir şanlı bayrağımızı semalarda gururla dalgalandırmaktadır. Sahip olduğu üstün sürat ve tahrip gücü olan silahlar, donanımı, eğitimi ve harekat kabiliyetiyle savunma gücümüzü artıran Hava Kuvvetleri'miz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından biridir. Caydırıcı gücüyle bölge ve dünya barışının sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren Türk Hava Kuvvetleri, gelişen teknolojiye uyumu, dinamik yapısı ve bir asrı aşan tecrübesiyle, uluslararası görevlerde de üstün başarı elde ederek, dünyada adından övgüyle söz ettirmektedir.

Bu düşüncelerle Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor, hava şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, görevlerini başarıyla sürdüren Hava Kuvvetleri mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.”