CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de konuşan Hakim ve Demokrat Yargı Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin AKP ile cemaat arasında yargı ve emniyet teşkilatında süregiden savaşa dönük çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Ertekin'in iddiasına göre Cemaatçi diye görevden alınan polislerin yerine gelenler de Cemaatçi... 

ERDOĞAN'IN A PLANI CEMAATİN C PLANDIR!

Hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın bu mücadeleyi yürütebilecek bir politik akıl ve perspektife sahip olmadığını savunan Ertekin "hükümetin bu metotla cemaatle başa çıkamayacak" dedi. 

"Erdoğan'ın A planı cemaatin C planıdır." diyen Ertekin, AKP'nin günü kurtarma politikaları karşısında cemaatin daha derin bir perspektife yaslandığını söyledi. 

2500 POLİSİN YERİNE GELENLER DE CEMAATÇİ!

Ertekin'in en dikkat çeken iddiası ise görevden alınan ve yerlerine getirilen emniyet kadrolarına dönük oldu. Ertekin, hükümetin görevden aldığı 2500 polisin cemaatin A sınıf kadrosu olurken yerlerine getirilen polislerin yine cemaatçi olduğunu ve cemaatin B sınıf kadroları olduğunu iddia etti.

İşte Ertekin'in canlı yayındaki değerlendirmeleri:

BAŞBAKAN'IN YARGIYA DÖNÜK BİR PERSPEKTİFİ VE KADROSU YOK

Ben hükümetin kandırıldığını düşünüyorum. Ama yanlış anlamayın. Saflığından değil, uyanıklığından kandırıldı. Dolandırılmak böyle birşeydir zaten. dolandırırken birinin daha çok ve kolay kazanma hissini kullanırsınız. Başbakan'ın yargı ve adalete dönük bir perspektifi ve kadrosu yoktu. O süreci örgütleyebilecek bir politika ve kadrosu yoktu. Hala da yok. Ciddi ölçüde patinaj yaptığını, önlem alamadığını, kendi konumunu siyasten meşru olarak örgütleyemedeğini düşünüyorum. 

ERDOĞAN "YARARCI" CEMAAT İSE "KURUCU" 

Erdoğan bütün kurumlar ve olaylara yararcı bir politik ilişki kurdu. Kurucu bir poilitik ilişki kuramadı. Cemaat ise bütün gelişemelelerle, olaylarla, figürlerle kurucu bir politik ilişki geliştirdi. Bu müthiş bir avantaj sağlıyor. Erdoğan yararcı politik ilişki kurduğu zaman bugün kazanıyor ama sonra kaybediyor. Ama yararcı politikanın sonucu budur zaten. Sürekli kendinizle çelişirsiniz. Bütünlüklü bir perspektif örgütleyemezsiniz. Sonra birdenbire İzmir'de bir operasyon olur ve şaşıp kalırsınız, orayı da dağıtmaya çalışırsınız.

GÖREVDEN ALINANLAR A SINIF YERLERİNE GELENLER B SINIF CEMAATÇİ

Ahmet Hakan: Peki 2500 polisin görevden alınması da mı böyle?

Ertekin: Benim tahminim hem yargı hem emniyette görevden alınan 2500 kişiden sonra gelen 2500 polis de görevden alınacak.

Ahmet Hakan: Nasıl olur bu?

Ertekin: Çünkü göremiyor. Yararcı politik ilişkinin sonucu budur. Kaybedersiniz.

Ahmet Hakan: Nasıl yani? O 2500 polis cemaatçi ama onların yerine getirilen 2500 polis de mi cemaatçi mi?

Ertekin: Benim tahminim o. Yargıda ve emniyette Erdoğan'ın A planı cemaatin C planıdır. Yani Erdoğan sadece günü kurtarmaya çalışıyor. Sevk ettiği politika cemaatin B bile değil C politikası olarak devreye giriyor. Kendisi 2500 polisi görevden alırken yerine getirilen 2500 polis cemaatin B kadrosu. Yararcı politik ilişkinin kaçınılmaz sonucu budur.