Zonguldak'ın Ereğli Belediyesi'ne ait plajda 2 ayda boğulma tehlikesi geçiren 60 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Plaj tesisleri sorumlusu Yıldıray Ağar, ailelerin çocuklarını denizde yalnız bırakmamasını ve yüzme bilmeyenlerin dalgalıyken denize girmemelerini söyledi.

Ereğli'de son günlerde boğulma olayları arttı. Ereğli Belediyesi'ne ait plajda sezonun açıldığı haziran ayından bu yana geçen 2 ayda 60 kişinin boğulma tehlikesi yaşadığı ve bunların cankurtaranlar tarafından kurtarıldığı belirtildi. Boğulma olaylarının yaşanmasında en önemli etken olarak ailelerin çocuklarını denizde yalnız bırakmalarından, yüzme bilmeyenlerin dalgalı havada denize girmelerinden kaynaklandığı belirtildi.

6 cankurtaran ve sağlık ekibinin de hazır bulunduğu plaj tesislerinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi plajı sorumlusu Yıldıray Ağar, sezonun en kalabalık günlerinin yaşandığını ve boğulan kişileri kalabalıkta zor tespit ettiklerini hatırlatarak, vatandaşların kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Kalabalık günlerde boğulan kişileri görmenin samanlıkta iğne aramakla aynı olduğunu kaydeden Ağar, şu bilgiyi verdi: "Sezon haziran ayının on üçünde açıldı. Boğulma vakaları oldu. Ciddi boğulma vakaları oldu. Ancak ölümlü olmadı. Ramazan Bayramı'nın ardından çok fazla bir yoğunluk var. Boğulma vakalarını tuttuğumuz faaliyet raporlarına da işliyoruz. Şu ana kadar 60 a yakın boğulma olayımız var. Bunlara ekip olarak arkadaşlarımızla müdahale ediyoruz."

"AİLELER ÇOCUKLARINI YALNIZ BIRAKMAMALI, YÜZME BİLMEYENLER DAHA DİKKATLİ OLMALI"

Denize gelen vatandaşların özellikle küçük çocuklarını yalnız bırakmamasını isteyen Ağar, "Çok kalabalık olan bir sezon geçiriyoruz. Almanya'da yaşayan gurbetçiler, Bolu, Düzce ve dışarıdan insanların geliyor. 6 tane cankurtaran arkadaşımız var. Bir kulemiz burada, bir kulemiz de arka tarafta. Sandalda da bir ekibimiz var. Bir tane bayan cankurtaran arkadaşımız var. Kamp bölgesinde çalışıyor. Ailelerin çocuklarını denizde yalnız bırakmamaları, yüzme bilmeyenlerin şamandırayı aşmamaları, şamandıralara yaklaşmamaları gerekiyor. Bir de halkın bizleri yönlendirmesi çok önemli. Biz gördüğümüzü kurtarıyoruz. Çok kalabalıkta samanlıkta iğne arıyor gibi oluyoruz. Millet bizi uyardıkça biz de gördüğümüzü kurtarıyoruz." dedi.

DİĞER BÖLGELERDEKİ BOĞULMA OLAYLARINDA 7 KİŞİ ÖLDÜ, YAKLAŞIK 100 KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan Ereğli ve Alaplı bölgesindeki diğer plaj ve deniz kıyılarında 1 ay içerisinde 7 kişi boğularak hayatını kaybetti. Boğulma tehlikesi yaşayan yaklaşık 100 kişi de kurtarılarak çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.