Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tek katlı bir ev, elektrik kontağından çıkan yangın sebebiyle alev alev yanarak kullanılamaz hale geldi. Hurda toplayarak geçimini sağlayan ev sahibi şahıs, canını zor kurtardı.

Olay, saat 03.45 sıralarında, Murtaza Mahallesi 5 Sokak 20 numaralı evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokaklardan hurda ve şişe toplayarak geçimini sağlayan Mehmet Çelik (59) ısınmak için elektrik sobasını yaktı. Kısa süre sonra alev alan elektrik sobasını, üzerine su dökerek söndürmek isteyen Mehmet Çelik, yangının yayılması üzerine evden dışarıya son anda çıkabildi. Mahalle halkı itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu 20 dakikalık çalışma ile söndürüldü.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, "Yangına 3 koldan müdahale ettik. Kontrol altına aldık. Etrafa bakıldığında hurda eşyalar yani bir eşya deposu ile karşı karşıyayız. Zeminin çökme tehlikesi var. Arkadaşlarımız yangını kontrollü şekilde söndürüyorlar" dedi. Evde oturan Mehmet Çelik ise, "Elektrik kontağından çıktı ya. Burada kalıyordum. Ardiye olarak kullanıyordum. Bırakacaktım zaten bu işi. Yangın sırasında evdeydim. İçerideydim. Müdahale etmek istedim. Su vurdum. Yangın birden sardı. Acı dumandan bir şey yapamadım" diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.