Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Eğitim İş ve Eğitim Sen sendikalarının ilçe temsilcileri tarafından teröre lanet eylemi düzenlendi.

Eğitim İş Ereğli Temsilciliği ve Eğitim Sen Ereğli Temsilciliği tarafından 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınamak ve barış çağrısı yapmak amacıyla eylem düzenlendi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cemevi Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ereğli Hukukçular Derneği, gibi sivil toplum örgütlerinin destek verdiği eyleme CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP milletvekili adayı Buket Müftüoğlu, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri katıldı.

Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri Selcan Uzunel’in okuduğu ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "DİSK, KESK,TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce insanımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek iktidarın savaş politikalarına karşı 'savaşa inat, barış hemen şimdi!' diyerek barış talebiyle başlayan yürüyüş sırasında peş peşe iki bomba patlatılmıştır. Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu, katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir.”

Açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı yapıldıktan sonra savunmaya geçen başbakan ve yardımcılarının 'güvenlik açığının olmadığı ile ilgili artarda, insanların gözünün içine bakılarak tutarsız ve yalan açıklamalarda' bulunulduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Terör maalesef ne ayrım yapıyor, ne hedef gözetiyor. Terör saldırılarında katledilen askerler de, katledilen vatandaşlar da katledilen emekçiler de bizim insanımızdır. Birileri bu ölümler üzerinden9 iktidarını sürdürmek isterken, bizler birilerinin iktidar hırsı yüzünden bir bir öldürülmeye devam ediyoruz. İktidarı elinda tutmak için her yola başvuranlar bilmelidir ki kanla beslenen, terörden nemalanan her eyleminizin karşısında barış nidaları atarak dimdik duracağız.Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve ö zgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur. Bizler her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, ‘inadına barış’ diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”

Basın açıklamasının ardından katılımcılar, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Katılımcılar, üstünde 'Terörü Lanetliyoruz, Yastayız' yazan siyah dövizler taşıdı. Saldırıda hayatını kaybedenler anısına, kırmızı karanfiller bırakıldı. Eylemin üç gün boyunca aynı saatte toplanmak suretiyle devam edeceği bildirildi.

Katılımcılar daha sonra olaysız dağıldı.