Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Atatürk Anıtı önünde yapılan teröre tepki eylemine çok sayıda vatandaş katıldı. Alanda dev Türk bayrağı açıldı. Dağlıca'daki terör saldırısında şehit olduğu belirtilen Mehmetçikler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Toplanan kalabalık adına konuşan MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, "Bu akşam vatanını, bayrağını ve milletini seven insanlar olarak hepimizin yüreği yanıyor, ciğeri kanıyor. Ülkemizde 2 aydır bir senaryo uygulanıyor. Buradan milletimizi bu senaryoyu iyi okumaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız bu akşam çıkıyor ve diyor ki bir canlı yayında, daha bir saat önce diyor ki; ‘Eğer 400 milletvekili verseydiniz, bu olaylar yaşanmazdı, bu şehitler verilmezdi’ diyor. O zaman biz de şu soruyu soruyoruz; ‘ 400 milletvekili alamadığınız için mi bu kanlar akıyor? Bu şehitler geliyor? Bu haberleri alıyor Türk milleti’ diyoruz. Ama biz bunun üzerinden siyaset yapacak insanlar değiliz" diye konuştu.

Şeker'in konuşmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Eyleme katılanlar daha sonra “Dişe diş, kana kan, intikam intikam”, “Kahrolsun PKK” sloganları atılıp tekbir getirdi. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.