Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Armutçu Cuma ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ereğli-Devrek yolunun tamamlanması amacıyla köy meydanında siyasi partilerin vekil adayları ve köylülerle toplantı düzenledi. Toplantıda CHP ve MHP vekil adaylarına taahhütname imzalatılırken, AK Partili vekil adayları ise davetli olmalarına karşın toplantıya katılmadı.

2003 yılında programa alınmış olup ihalesi yapılmış, ancak bugüne kadar 56 kilometrelik yolun 8 kilometrelik bölümü yapılan yolun 12 senedir tamamlanamaması nedeniyle Armutlu Cuma ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti milletvekili adayları davet edilmelerine rağmen katılmazlarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak milletvekili adayları Şerafettin Turpçu ile Ünal Demirtaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili adayları Zeki Çakan, Yavuz Erkmen, Ahmet Emre Bayramoğlu, belde belediye başkanları, oda yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri, köylüler ve dernek yönetimi katıldı.

Toplantı öncesinde katılımcılara Ereğli Devrek yolu ile ilgili bilgiler verildi. Yolun yapılması halinde Ereğli ve Devrek'i bağlayan karayolu güzergahı üzerinde 1 bede ve 72 köy bulunuyor. Yolu 45 bin kişi kullanıyor. Yol tamamlandığında Ereğli-Ankara 90, Devrek-İstanbul 110, Ereğli-Karabük arası 45, Ereğli-Bartın arası 30, Ereğli-Devrek arasının 120 kilometre kısalacağı belirtildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Armutçu Cuma ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şenol Akyol, toplantıyı yapmaktaki amaçlarının hiçbir siyasi düşünce taşımadığını, tek amaçlarının Ereğli-Devrek karayolunun göreve gelecek olan vekil adaylarına yol ile bilgi verilmesi ve yapımın tamamlanmasında destek vermelerini istemek olduğunu söyledi. Başkan Akyol, yol sorunu nedeniyle sağlık ocağının kapandığını, bölgenin sürekli olarak göç verdiğini aktararak, turizme açılabilecek kayalı dere şelalesi, Kızlar deresi gibi yerlerin bölgeye güç vereceğini ifade etti.

Derneği eski başkanı Şenol Çevik ise tek isteklerinin başlanan yolun tamamlanması olduğunu ve bölgeden seçilecek olan 5 milletvekilinin taşın altına elini koyarak birlikte çalışarak yolu bitirmelerini, bununla ilgili de dernek tarafından hazırlanan taahhütnamenin vekil adayları tarafından imzalanmasını istedi. Sağlık ocağı ile birlikte 3 beldenin de belediyesinin kapandığına dikkat çeken Çevik, bunun bölgenin göç vermesi demek olduğunu kaydetti.

Teker teker kürsüye çağrılan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili adayları Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak milletvekilli adayları Yavuz Erkmen taahhütnameyi imzalayarak seçilmeleri takdirde yolun yapılması durumunda ellerini taşın altına sokacaklarını söylediler. Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak milletvekili adayı Zeki Çakan, yazılı taahhütnameyi okutturdu.

Toplantının ardından vekil adayları kahvehane toplantısında bir araya geldi. Kalabalığın dağıldığı sırada toplantıyı siyasi şova çevrildiğini iddia eden bir köylüye diğer köylüler tepki gösterdi. Kısa süre yaşanan itişmeler jandarmanın araya girmesi ile büyümeden sona erdirildi.