Zonguldak Ereğli Özel Fatih Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri Berke Canayaz, Bekir Can Bulut, Furkan Uysal, Adile Nisa İnceoğlu ve Betül Kalaycıoğlu, Kenya’da düzenlenen Uluslararası Golden Climate Çevre Proje Olimpiyatı’nda toplamda 3 bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Kenya Eğitim Bakanlığı ve Turkish Light Schools’un 30 Nisan 2015 tarihinde Kenya’nın Mombasa şehrinde ortaklaşa düzenlediği yarışmada Fatih Koleji öğrencileri binlerce proje arasından finale kaldı. 22 ülkeden 117 proje arasına girmeyi başaran Fatih’li öğrenciler lise ve üniversiteli rakiplerini bir bir ekarte etti. Yarışma sonunda Kdz. Ereğli Özel Fatih Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Berke Canayaz ve Bekir Can Bulut, Energy alanında Thermo Electric Generator and Idle Facilities projeleriyle; Furkan Uysal Enviromental Design alanında “Smart Green House” projesiyle; Adile Nisa İnceoğlu ve Betül Kalaycıoğlu ise Agriculture alanında “Worm Farm” isimli projeleriyle bronz madalya kazandı.

Uluslararası bir yarışmaya katılarak Türkiye'yi ve Ereğli'yi temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan öğrenciler Berke Canayaz, Bekir Can Bulut, Adile Nisa İnceoğlu, Furkan Uysal ve Betül Kalaycıoğlu, “Bizi daha da mutlu eden şey okulumuz, Ereğli’miz ve ülkemiz adına aldığımız madalyalar oldu. Bizleri yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimize ve bu imkânı veren ailelerimize teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundular.

Ereğli Fatih Koleji Proje Koordinatörü Zafer Türkmen de öğrencilerin uzun soluklu ve özverili çalışmalarının meyvelerini topladıklarını anlatarak, "2 aydır yoğun bir şekilde çalışan öğrencilerimiz, lise ve üniversiteli rakiplerini geride bırakarak büyük bir başarıya imza attılar. Kendilerini, ailelerini ve okul idarecilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.