Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde buzlanan yolda kayan 3 araç birbirine girdi. Kamyonun sürüklediği otomobil, kamyon ile istinat duvarı arasında sıkıştı. Kazada yaralanan 5 kişi ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza, gece 23.00 sularında Belen Sanayi Sitesi mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Ali Ataman'ın (28) kullandığı 67 AU 793 plakalı otomobil, yoldaki buzlanma sebebiyle kayarak yolda ters döndü. Arkadan gelen Erkan Ülkü idaresindeki 67 SE 412 plakalı otomobil, Ataman'ın kullandığı araca çarparak yoldan çıktıktan sonra Ferhat Ünsal (34) yönetimindeki 67 YF 123 plakalı kamyonun altına girdi. Kamyonla beraber sürüklenen ve su kanalına düşen otomobil hurdaya döndü. Kazada, sürücülerden Erkan Ülkü ve Ali Ataman ile birlikte Ataman'ın kullandığı otomobilde bulunan Muhammet Kulluk ( 36), Ayşe Köroğlu (27) ve Ayşe Yanık (30) yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoldaki buzlanma sebebiyle polis ve vatandaşlar, geçiş yapan yavaş gitmeleri konusunda sürücüleri uyardı.

SÜRÜCÜ ÜNLÜ'NÜN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Sürücülerden Erkan Ülkü'nün kaza haberini alan ve olay yerine gelen ve otomobilin halini gören yakınları sinir krizi geçirdi. Ağıtlar yakan Ülkü'nün yakınlarını polis ve vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Sürücü Erkan Ülkü'nün durumunun iyi olduğunu söyleyen polis, sürücünün yakınlarına hastaneye gitmelerini söyledi. Zorla sakinleştirilen sürücü yakınları, hastaneye gitti.

YOLDA TUZLAMA ÇALIŞMASI YOK

Kamyon sürücüsü Ferhat Ünsal, yolda buzlanma olduğunu, önündeki araca vurmamak için direksiyonu sola kırmasına rağmen kurtaramadığını söyledi. Yolda tuzlama çalışması olmadığını belirten Ünsal, "Önce şu araba kaydı. Şahin taksiye vurdu. Şahin buradan kurtuldu. Ben de ona vurmamak için kendimi sola attım. Benim önüme geldi. Bende önüme aldım. Takside 2-3 kişi, şahinde ise bir kişi vardı. Yolda hiç bir şey görünmüyor. Gizli buzlanma var. Ne diyebilirim ki yani. Sonuçta şu araba kaymasaydı biz vurmazdık. Çalışma yok" dedi.

Zonguldak'tan İstanbul'a giden TIR sürücüsü Hasan Ekici ise yol tuzlama çalışmasının zayıf olduğunu, asfaltın yeni olmasından dolayı buzlanmanın fark edilmediğini söyledi.

Kazada Erkan Ülkü'nün kullandığı ve hurdaya dönen dönen otomobil, çekici ile kaza yerinden kaldırıldı. Kazadan sonra haber verilen karayolları ekipleri, kaza bölgesinde tuzlama çalışması başlattı.

Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.