Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sahil bandında dilendirildikleri iddia edilen küçük yaştaki iki çocuğa önce vatandaşlar daha sonra da polis sahip çıktı. Çocukların bulunmasının ardından haber verilen anne Fatma K. yaklaşık bir saat sonra çocuklarını Emniyet Müdürlüğü'ne almaya geldi. Anne Fatma K. "Çocuklara gitmeyin diye yalvardık. Ama babasını da beni de dinlemediler" dedi.

Olay, sahil bandı gözlemeciler mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, sahilde gezen vatandaşlar iki küçük çocuğun gece saatlerinde dilendiğini gördü. Vatandaşlar çevrede çocukların anne ve babasını aramaya başladı. Çocukların yakınlarını bulamayan vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, 7 yaşındaki İ.K ile 11 yaşındaki E.K.'yi ekip aracına alarak merkez polis karakoluna götürdü. 11 yaşındaki E.K.'den annesinin telefon numarasını öğrenen polisler, anne F.K.'ye haber verdi. Anne F.K.'nin beklendiği sırada polis memurları çocukların karnını doyurdu.

Yaklaşık 1 saat sonra emniyete gelen anne F.K. teslim tutanağını imzaladıktan sonra çocuklarını teslim alarak emniyet binasından çıktı. Emniyet binasından çocukları ile birlikte çıkan anne F.K. gazetecilerin "Çocuklarınızı merak etmediniz mi?" sorusuna, "Babası da ben de çocuklara dışarıya çıkmamaları için yalvardık. Ancak sözümüzü dinlemediler" dedi. Anne ve çocukları evlerinin yolunu tuttu.