Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Teşkilatı üyesi bir grup, 2007 yılında öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için yürüyüş yaptı. Grup, Şişli'deki bazı sokak ve caddelerin ismini Rumca isimlerle değiştirdi.

Hrant Dink'in ölümünün 8. yılında, HDP Şişli Teşkilatı üyesi bir grup Kurtuluş Caddesi'nde toplandı. 'Hrant ile soykırım ile yüzleşin' şekline pankart açan grup, 'Hepimiz Hrant'ın', 'Kurtuluş değil Tatavla', 'Irkçı ve şoven isimlere hayır' şeklinde dövizler taşıdı. Grup, Kurtuluş Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Pangaltı'ya kadar yürüyen grup, Kurtuluş Caddesi'nin ismini 'Tatavla' olarak değiştirdi. Ergenekon Caddesi'nin ismi ise 'Hrant Dink Caddesi' yapıldı. Tabelalar grup tarafından önceki önceki isimlerin üzerine asıldı.

Pangaltı'da yeniden toplanan grup, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Hrant ve soykırım ile yüzleşilmesi için buradayız. Hrant'ı Şişli'de düştüğü o kaldırımdan kaldırmak için 8 yıldır unutturmayacağız diyoruz ve adalet arayışımız devam edecek." denildi.

"Soykırımın izleri Ermenilerin yoğun yaşadığı Kurtuluş'ta yaşatılıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Eski Rumca adı Tatavla yerine Kurtuluş ismi verilen cadde Bozkurt, Türk Beyi, Baysungur, Savaş isimlerindeki sokak ve caddeler Talat Paşa'nın isminin verildiği ilköğretim okulu 100 yıllık acıları yok sayıyor." değerlendirmesinde bulunuldu. Daha sonra, Ergenekon Caddesi'nin isminin Hrant Dink Caddesi olması için başlatılan kampanya kapsamında imzalar atıldı. Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.