Ergenekon davası sanıklarından Bora Ballı ve Murat Aplak, aynı davanın sanığı olan Murat Fatih Derdiyok'u öldürmekten tutuklandı.

Cumhuriyet gazetesine 2008 yılında molotof kokteyli attığı iddia edilen 8 sanık, Ergenekon davası kapsamında yargılanmıştı. Karara bağlanan Ergenekon davasında çeşitli hapis cezaları alsalar da hukuksuz yargılama gerekçesi ile yapılan itirazlar üzerine farklı mahkemeler tarafından tüm sanıkların tahliyelerine karar verilmişti.

Bu tahliye sürecinin ardından, Esenyurt'ta 8 Aralık 2015 tarihinde çıkan çatışmada Fatih Derdiyok pompalı tüfekle öldürülmüş, Mustafa Kemal Altuntaş ise ağır yaralanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonunda çatışmaya karışan 2 kişinin de Derdiyok ile aynı dava kapsamında yargılanan Bora Ballı ve Murat Aplak olduğu bilgisine ulaştı. Aplak, Derdiyok'u vurduğu, Ballı ise çatışmaya karıştığı gerekçesiyle aranmaya başladı.

Cinayet Büro ekipleri, Bora Ballı'yı 14 Şubat 2015 tarihinde İstanbul'da yakalayarak gözaltına aldı. Ballı'nın çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından Aplak da geçtiğimiz hafta Çorum'un Sungurlu ilçesinde yakalanarak İstanbul'a getirdi. Cinayetin, arkadaş olan Aplak ve Derdiyok arasında yaşanan bir anlaşmazlık nedeniyle işlendiği belirlendi. Polis, Aplak'ın cinayetten 1 ay önce Derdiyok'u Eyüp'te silahla yaraladığı bilgisine de ulaştı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Murat Aplak da tutuklanarak cezaevine gönderildi.