Ergenekon sanıkları Hurşit Tolon, Kemal Kerinçsiz ve Yusuf Erikel ile Erikel'in ağabeyi hakkında suç uydurduğu ve iftira attığı gerekçesiyle yargılanan sanığa 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Hacı Ali Hamurcu katıldı. Şikayetçiler Yusuf Erikel ve Yakup Erikel duruşmaya gelmediler. Hamurcu’nun ifadelerinde isimleri geçtiği için mağdur olarak davaya katılan Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un gelmediği duruşmada Kemal Kerinçsiz hazır bulundu.

Sanık Hamurcu, suçsuz olduğunu savundu. Bazı polis ve MİT görevlilerinin ismini veren Hamurcu, bir kısmı polislere yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklu bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Şikayetçiler ve avukatları sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanığın suç uydurma ve iftira suçlarını işlediğine karar veren mahkeme 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme suç uydurduğu ve iftira attığına hükmettiği sanığın talebi üzerine adı geçen kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

Sanık Hacı Ali Hamurcu’nun adı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığı ve Mason derneği başkanına suikast iddiaları ile gündeme gelmişti.

Önceki ifadelerinde Hamurcu, Kayseri’de yolsuzluk yapıldığını, belediye aleyhine verdiği ifadesini değiştirmek için anlaştığını belirtti. Yolsuzlukları kendisinin yaptığını kabul etmesi karşısında belediyeden kendisine imzalı kaşeli açık senet verildiğini ileri sürdü.

Bu senedin tahsili için avukat Yakup Erikel’e giden Hamurcu, Erikel’in avukat kardeşi Yusuf Erikel ile görüştüğünü anlattı. Avukatın açık senedi 10 milyon lira olarak yazdığını savunan Hamurcu, Yusuf Erikel’in de Ergenekon sanıklarından Hurşit Tolon ve Kemal Kerinçsiz ile bağlantılı olduğunu öne sürdü. Senede 10 milyon liralık miktarı Tolon’un yazdırdığı iddiasında bulundu. Hamurcu, avukat Erikel’in kendisine bu senedin tahsili için fatura gerekli olduğunu, bunu da Mason locasının halledebileceğini söylediğini öne sürdü.

Hamurcu’nun mason derneği başkanına suikast yapacağı yönünde ihbarda bulunarak polise kendi eşgalini verdiği ve gözaltına alındığı belirtildi. Senetle ilgili avukat Yusuf Erikel’in imza işini halledememesi nedeniyle mason locasına saldırı yapmayı düşündüğünü ileri süren Hamurcu, keşif yaptığını ancak daha sonra vazgeçtiğini ve polise kendisini ihbar ettiğini söyledi. Avukatına kızdığı için de azmettirici olduğunu söylediğini belirtti.

Hamurcu'nun bu iddiaları üzerine suç uydurma ve iftira suçlamasıyla dava açılmıştı.