Gazeteci Ergun Babahan’a, Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Babahan’ın avukatı Ceren Ergun, “Yazıda Bilal Erdoğan ismi hiç geçmiyordu. Dava açılmasına biz de şaşırdık.” dedi.

Millet gazetesi yazarı Ergun Babahan hakkında, ‘Hep Beraber Haykıralım: Hırsızdan Hesap Sorulacak’ yazısında Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davayı değerlendiren Babahan’ın avukatı Ceren Ergun, “Dava açıldığını öğrendik ancak henüz iddianameyi almadık. Özel hayatın gizliliği ve hakaretten suç duyurusunda bulunulmuştu ancak hakaretten açılmış, özel hayatın gizliliğinden takipsizlik verilmiş.” şeklinde konuştu.

Dava açılmasına şaşırdıklarını belirten Ergun, “ Bilal Erdoğan ismi hiç geçmiyordu. Yazı o dönemde tapelerin yorumlanmasından ibaretti. Kimseye hakaret içermiyordu. Biz de beklemiyorduk açıkçası, şaşırdık. Bilal Erdoğan’a yönelik hiçbir hakaret yoktu. İsmi dahi geçmiyordu yazıda. Belki o konuşmaların yayınlandığı için mi dava açtı bilemiyoruz.” ifadelerini kullandı.