Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, Samsun'un devlet yatırımlarından hakkettiği düzeyde faydalandırılmadığını, buna da milletvekillerinin duyarsız davranmasını sebep gösterdi. Usta, "19 milletvekilinin yapamadığını Samsunlu bürokratlar olarak bizler yaptık." dedi.

Vezirköprü ilçesinde esnafla bir araya gelen MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, Gençlik ve Spor Bakanı'nın kendisine yönelik 'Milletvekilliğine aday olduktan sonra oy istemek için Samsun'a geldi' eleştirisine cevap verdi. Usta, "Siz Samsun için ne yaptınız? Havza için ne yaptınız? Gençlik merkezi ihalesinin yapıldığı beyanınızdan başka Havza için ne yaptınız? Gençlik merkezleri karın mı doyuruyor? Onu da yapmasaydınız bari. İş, istihdam, gelir ve kamu yatırımı adına ilimize kazandırdığınız bir tane proje gösteriniz." ifadeleriyle eleştirdi.

'MİLLETVEKİLİNİN YAPAMADIKLARINI BÜROKRATLAR YAPTI'

Kendisine yöneltilen soru karşısında Samsun’a ve Havza ilçesine kazandırdıklarını sıralayan Usta, "Biz bürokrat olduğumuz dönemde kamu yatırımlarının dağıtıldığı bir kurumdaydık. Samsun’dan bir milletvekili Samsun’un işi için bize gelmedi. Gelenler kim? Bizi tanıyan STK başkanları ve belediye başkanları. Örneğin, Ladik İbi Sulama Projesini 15 yıldır programa koymak için Ziraat Odası uğraşmış. Konu bana intikal etti. Uzmanlarımız inceledi, yapılması uygun bir proje dediler. Eksik evraklarını tamamlatıp bölgemiz için faydalı olacak bu projeyi yatırım programına koydurdum. 15 yılda yapılamayan işi 15 günde yaptım. Ladik ve Havza ilçelerinde 60 bin dekar alan sulanacak. Havza Fizik Tedavi Hastanesi Havza'daki yerel birimler tarafından bize ulaştırıldı. Yatırım programına aldırdık, parasını çıkarttık. İnşaatı hızla devam ediyor. Havza Devlet Hastanesinin ameliyathanesinin yapım çalışmalarının parasını çıkarttırdık. Yeni hastane inşaatını da TOKİ kapsamına aldırarak hızla inşaatını başlattık. Havza’ya vurulacak sıcak su sondajlarına her defasında yine biz para çıkarttık. Samsun metrosuna katkılarımız var, Samsun tersanesine bedelsiz arazi tahsisini yaptık. Samsun ve ilçelerinde birçok projelere katkımız var, bunların hiçbirinde siyasi katkı veya destek yok. Bizi tanıyan bölge insanlarımızın, STK’larımızın veya belediye başkanlarımızın konuyu bize iletmesiyle yapılmıştır bütün bunlar. Bunlar yapılırken de hiçbir siyasi veya siyasete dayalı bir düşünce için yapmadık. Doğru olduğuna inandığımız her projenin arkasında olduk." dedi.

'ŞİMDİ BİZ SORUYORUZ, SAYIN BAKAN CEVAPLASIN'

"4 yıldır mecliste olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Havza ve Samsun için Gençlik Merkezi ihalelerinden başka neler yapmış merak ediyoruz" diyen Usta, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Bakan açıklasın, Havza’da yapmış olduğu mitingde Havza için gençlik projesinin ihalesinin yapılmasından başka, ilçeye ne kazandırdıklarını, Samsun’a yapılan binalar kaç kişinin karnını doyuruyor, kaç kişiye iş ve aş veriyor. Devlet yatırımlarından neden Samsun daha az faydalanıyor?"