Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden MHP milletvekili adayı Erhan Usta, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) muhasebeciler ve mali müşavirler ile bir araya geldi.

Usta’ya, MHP Samsun milletvekili adayı Mustafa Keskin eşlik etti. SMMMO toplantı salonunda Başkan Hayrul Kayar ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Usta, sorunları dinleyerek MHP’nin seçim vaatleri arasında olan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, sorunları yakından bildiğini belirterek, MHP iktidarında bu sorunların yeniden gözden geçirilerek gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Ekonomi, iş ve istihdam konularına da değinen Usta, üreten ve büyüyen Türkiye ekonomisi için yapılacakları da şöyle anlattı: "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek adlı beyannamemizin içinde kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve adil bir vergi sistemini kurulmasına yönelik olarak önemli politikalar var. Verginin tabana yayılması önemli ticaretin ve üretimin zorlaştıran aracılık maliyetlerini azaltacağız. Belli alanlarda yüzde 100 yatırım indirimi getiriyoruz. Vadeli satışlarda KDV ertelemesi sistemine geçeceğiz. Üretim ve ticarete yönelik tüm giderlerin matrahından düşmesine imkan sağlayacağız Vaatlerimiz arasında bulunan başlıca konumuz, mali müşavirlerin yaptıkları işlemler ile ilgili sorumluluklarının çerçevesi açık bir şekilde yeniden düzenlenecek. Haksız rekabet, yetki karmaşası, tahsilat gibi öncelikli sorunlar çözüme kavuşturulacak. İş yükü fazla olan mali müşavirlerimizin aynı zamanda büyük sorumluluklar yüklenmiştir, bu sorumluluklarda da ayrıca düzenlemeye gidilecektir."