Sabih Kanadoğlu'nun önerisiyle Cumhurbaşkanlı seçimi sırasında 367 krizinin çıkartılması ve AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmeme krizinin Meclis'teki baş aktörlerinden biri olan AK Parti'nin ilk dönemi bakanlarından Erkan Mumcu o dönemki yol arkadaşı Mehmet Ağar için demediğini bırakmadı.

Erkan Mumcu, dün TV8 ekranlarında yayınlanan Selahattin Sadıkoğlu'yla Her Pazar Açıkça programında Mehmet Ağar'la ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

ANAP ve DYP'nin birleştirme projesine de değinen Erkan Mumcu Ağar'ı ihanetle suçladı. Mehmet Ağar'a yapılan şantajla projenin yarım kaldığını söyleyen Mumcu şerefsizliğe maruz kaldıklarını iddia etti.

Mumcu "Ben bu konuda arkada ne döndüğünü bilmiyorum ama şunu net olarak biliyorum, bunu da kanıtlarım. Kanıt da öyle gizli saklı bir belge değil. Bu birleşmeye o günkü Mehmet Ağar yönetimindeki DYP iradesi ihanet etti. Bu ihaneti neden yaptı bilmiyorum, ne uğruna yaptı, hangi baskı nedeniyle yaptı bilmiyorum ama ihanet etti. Bunu neden yaptığını o adama birisi sorsun

ŞEREFSİZLİĞE MARUZ KALDIM

Sadıkoğlu'nun ”˜Peki siz hiç sormadınız mı, listedeki ANAP'lıları neden çıkardınız diye' sorusuna Mumcu, “O listede Erkan Mumcu varsa ben yalan söylüyorum, yoksa hemen internetten baksın. Ben açık söylüyorum. Böyle bir şerefsizliğe maruz kalmışım artık ne konuşacaksınız? Ne diyeceksiniz?” dedisoracak." dedi

Birleşmenin “Ağar yönetiminin ihaneti” sonucu yarım kaldığını söyleyen Mumcu, “Bunun şantajla yapıldığını zannediyorum” dedi.

Bu birleşmeye o günkü Mehmet Ağar yönetimi ihanet etti. Neden yaptı bilmiyorum ama ihanet etti. Seçimlerden önce listelerin verileceği son gün ajanslara bakılsın. ANAP seçime katılmayacağını DP çatısı altında katılacağını kararla YSK'ya beyan etti. Ve iki saat sonra da biz anlaştığımız şekilde ortak listeleri YSK'ya verilmesini bekliyorduk. Ancak listede gördük ki Anavatan Partili hiç kimse yoktu.