Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kaybolan Bayram Dişkaya’nın, eşi ve eşinin erkek arkadaşı tarafından öldürülüp taş bağlanarak Fırat nehrine atıldığı iddia edildi. Polis Dişkaya’nın eşi ve eşinin arkadaşının da aralarında olduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Dişkaya’nın eşinin daha önce televizyona çıkarak gözyaşları içinde kocasının kaybolduğunu söylemişti. Soğukkanlılıkla işlenen bu cinayeti polis baz istasyonlarından alınan sinyallerden yola çıkarak ortaya çıkarıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6 ay önce kaybolduğu ileri sürülen Bayram Dişkaya’nın öldürülüp Fırat nehrine atıldığı itiraf edildi. Polis nehirde ceset ararken Dişkaya’nın eşinin de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. İddiaya göre olay şöyle yaşandı: 6 ay önce Siverek’te Bayram Dişkaya’nın eşi P. Dişkaya, Mustafa Ç. ile ilişki yaşadı. Bu ilişkinin kocası tarafından fark edilmesi üzerine Bayram Dişkaya öldürüldü. Ceset çuvala konulup Fırat nehrine atıldı. Daha sonra eşi P. Dişkaya televizyon programına çıkarak kocasının kaybolduğunu ileri sürerek bulunmasını istedi. Olayı inceleyen polis ölen Bayram Dişkaya’nın eşi P.D.’nin Mustafa Ç. ile ilişki yaşadığı bilgisine ulaştı. Çiftin telefonlarını takibe alan polis, 6 ay önce telefon sinyallerinin verildiği yeri inceledi. Sinyallerin Fırat nehri kenarında verildiğini saptayan polis, Bayram Dişkaya’nın eşi, eşinin erkek arkadaşı ve yardım ve yataklıkta bulunduğu öne sürülen 3 kişi olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 şüpheli götürüldükleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başladı.

P. Dişkaya kocasının kaybolduğunu tekrarlarken, Mustafa Ç. cinayet iddialarını reddetti. Gözaltına alınanlardan Mustafa B., Bayram Dişkaya’nın öldürülüp cesedinin Fırat nehrine atıldığını itiraf etti. Bunun üzerine polis Fırat nehrinde arama başlattı. 2 gündür yapılan aramalar sonuç vermedi. Aramalar devam ederken ölen Bayram Dişkaya’nın babası da arama faaliyetlerini takip etti. Faillerin bulunmasını isteyen acılı baba, devletin Özgecan’ın faillerini bulduğu gibi oğlunun faillerinin de bulunmasını istedi.

Bu arada şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.