Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Cebeci Plajı yakınlarında 17 yaşındaki Melisa K. ile Ziya Y.’nin (18) cesetleri bulundu. Ölmeden önce dövüldüğü anlaşılan genç kızın cansız bedeni kaldıkları çadırın içinde, Ziya Y. ise hemen yakındaki cankurtaran kulesinde iple asılı bulundu.

Sabah saat 06.30 sıralarında Kandıra Cebeci sahiline gelenler şok bir manzara ile karşılaştı. Sahilde bulunan cankurtaran kulesinde bir kişiyi asılı halde görenler, hemen jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme başlattı. Jandarma ekipleri, sahilde bulunan çadırları dolaşırken çadırların birinde de bir kızı ölü buldu.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından cankurtaran kulesine asılı erkeğin adının Ziya Y. (18), çadırda ölü bulunan kızın adının ise Melisa K. (17) olduğu belirlendi. Ziya Y. ve Melisa K.'nin arkadaş oldukları, yaklaşık 20 gündür Cebeci sahilinde kurdukları çadırda kaldıkları öğrenildi. Melisa K.'nin vücudunda darp izlerine rastlandı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cenazeler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.