Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi'nde sigara içme tartışmasında falçatayla boğazından yaralanan Hastane Müdürü Cihat Yenigün'ün hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Saldırının ardından hastaneye gelerek açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, Mustafa Ç.'nin öldürme niyetiyle saldırıyı gerçekleştirdiğine vurgu yaptı. Aşkın olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Bugün saat 10.30, 10.45 civarında hastane çalışanımız erkek hemşiremiz tarafından hastane müdürümüz Cihat bey beklenmedik ve gerçekten şok edici bir saldırıya uğradı. Hayati tehdidi şuan için yok, Allah'a şükür ama çok ciddi bir risk atlattık. O anlamda sevinçliyiz ama gerçekten çok üzüldük. Beklemediğimiz bir şeydi bu. Kendi aralarında idari bir sorun yaşanmış. Sanırım bu erkek hemşire sigara içtiği için daha önce uyarılmış, birkaç tutanağı varmış. Olayların kıvılcımını bu yapmış, kapalı alanda sigara içme konusu. Müdür tutanak düzenlemiyor hastane düzenliyor. Falçata ile boynundan yaralanmış. Ameliyathaneye alındı yaraları dikildi. Şuan için durumu iyi ama gerçekten çok büyük bir tehlike atlattı. Odasında oldu. Olayın oluş şekli müdürümüzün öldürülmesinin taammüden planlanmış olduğu izlenimini veriyor."

İlk müdahalesi Dörtçelik Çocuk Hastanesi hastane yoğun bakım bölümünde yapılan Cihan Yenigün, yaralarının dikilmesinin ardından Şevket yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu arada erkek hemşire Mustafa Ç.'nin yoğun bakım ünitesi merdivenlerinde sigar içtiği, bu esnada alarmın çalması sebebiyle olay yerine gelen güvelik elemanlarının tutanak hazırladığı öğrenildi. Hastanede gözaltına alındıktan sonra Nilüfer ilçe Emniyet Müdürlüğü Organize Sanayi Polis noktasına getirilen Mustafa Ç. buradaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Mudanya devlet Hastanesi'ne götürüldü.