Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Erkoç'un yazılı mesajı:

12 Şubat yalnız Kahramanmaraşlıların değil top yekun Türk milletinin kurtuluş günüdür.

12 Şubat,Maraş'tan doğan güneşin bütün ülke insanlarının içini ısıttığı gündür. 12 şubat, İstiklâl güneşinin dağları, ovaları pırıl pırıl aydınlattığı gündür .

12 Şubat İngiliz ve Fransız başta olmak üzere tüm emperyalizmin ve onların işbirlikçileri Ermenilerin  son vatan toprağımız üzerinde kurdukları tuzağın bozulduğu gündür.

12 Şubat ,soysuzluğun Anadolu topraklarına  hayasızca saldırışlarının kahramanca  göğüslendiği gündür.

12 Şubat, Maraşlının yeniden doğum günüdür...

12 Şubat, Türk milletinin bütünlüğünün ve  bölünmezliğinin işaret günüdür.

12 Şubat bir beldenin topyekun “Kahraman”   olduğu bir tarihtir.  

Bu toprakların her karışının, şehit kanları ile sulandığını söylemeliyiz. Bu toprakların altında yatan şehitlerin üstünde yaşayandan çok olduğunu anlatmalıyız. 

Bu toprakları, bu coğrafyayı kendilerine ebedi yurt yapan insanların kardeş olduklarını anlatmalıyız. "Parçala, böl, sonra yut!" sinsi siyasetinin en eski ve en amansız düşmanımız olduğunu anlatmalıyız.

Ecdadımız, çok acılar yaşadı.Çok zulümler gördü. Çok şükür  yıkılmadılar, yılmadılar, dimdik asırlık çınar gibi bu toprağın derinliklerine kök sal¬dılar. Vatan haritamızı kanları ile çizdiler.

Biz de bugün aynı azimle çalışıyoruz. Ülkemizin kalkınması ve terör belasını yok etmek için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Düşman aynı fakat sinsi.İçte ve dışta, yine aynı mihraklardan, bize asırlarca düşman¬lık besleyen emperyalist güçler var. Bölücü terör örgütü PKK marifetiyle, millî bütünlüğümüze, varlığımı¬za tehditler yöneltilmektedir.

12 Şubat bir ders alma günüdür. Ecdadımızı yad etme günüdür. Onlara fatihalar okuma günüdür.

Çocuklarımıza, yavrularımıza bu toprakları vatan yapan insanların hiçbir ayrım gözetmek¬sizin ezelden ebede kadar birbirlerinin kardeşi olduklarını, birbirimizi sevmenin en gerçek görevimiz olduğunu anlatmanın günüdür...

12 Şubat, Maraşlının gönül takviminde kur¬tuluş vakti ile gül vaktinin birleştiği gündür.Bugün, gönülleri¬mizin birleştiği gün de olmalıdır. 12 Şubat, Dünü unut¬madan bugünü yaşamanın, bugünden yarına güçlü olmanın tarih bilincidir. 12 şubatı 1920 tarihi, 5 nisan 1925 tarihinde  İstiklal madalyası ile ölümsüzleştirilmiştir..  7 Şubat 1973 tarihinde de  “Kahramanlık” unvanı verilerek dünyada kendini kurtaran tek şehir olarak taçlandırılmıştır. Bu gün Maraşlının gurur günüdür. 

Bu duygu ve düşünceler içinde Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun   93. Yıldönümünde  Kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygı ile yad ederken,hemşerilerimin  12 Şubat Kurtuluş  bayramını kutluyorum.