Erkoç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında kadının önemini vurguladı. Erkeklerle birlikte hayatı paylaşan kadınların, eğitim, ekonomi, siyaset ve toplumsal yaşamın her alanında kendine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Erkoç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İlk öğretmenimiz, hayat arkadaşımız, annemiz olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bilindiği gibi hem dinimiz hem de toplumumuz, kadına ayrı bir önem vermektedir. Peygamber efendimiz ”˜Cennet anaların ayağının altındadır' hadisi şerifiyle kadının ve annenin kutsiyetini bizlere anlatmıştır. Toplum olarak da bizler kadınlarımızı her zaman baş tacı etmişiz ve ailenin temel dayanağı olarak görmüşüzdür.

Anadolu kadını fedakardır, Anadolu kadını müteşebbistir. Dün Kurtuluş Savaşı'nda ve özellikle Kahramanmaraş'ın Fransız işgalinden kurtuluşunda Senem Ayşe'yle kahramanlaşan Türk kadını, bugün de hem ülkemizin geleceği için pırıl pırıl nesiller yetiştirmekte hem de çalıştıkları her anda, görevlerini layıkıyla yerine getirmektedir. 

Diğer yandan özellikle hükümetimiz döneminde, kadın haklarının genişletilmesi ve kadına yönelik pozitif ayrım noktasında ciddi ve kararlı adımlar atılmıştır. Kadınlarımıza yönelik uygulanan türban çift standardı ve zulmü yine hükümetimiz tarafından ortadan kaldırılmıştır. Bu vesileyle bir kez daha tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, en değerli varlığımız olan annelerimizin ellerinden öpüyorum.”