Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 18 kişinin maden kazasında hayatını kaybettiği davanın 3. gününde Savcı mütaalasını verdi. Savcı, Hasşekerler Madencilik İşletme Müdürü ve daimi nezaretçisi Yavuz Özsoy'un tutuklu yargılanmasını talep etti.

Ermenek Davası'nın 3. gününde müdafi ve sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından savcılık mütalaasını verdi. Sanık ve müdafi avukatları Yavuz Özsoy'un tutuklu yargılanmasını talep etmişti. Savcı da mütaalasında Yavuz Özsoy'un tutuklu yargılanmasını mahkemeden istedi. Savcı, eski maden ocağı çalışanlarından Naci Özsoy'un mahkemeye zorla getirilmesini istedi.

Savcı, ayrıca mütalaasında tüm sanıklara yüzyüze çapraz sorgulama yapılabilmesi için mahkemede hazır bulunmasını talep ederken, sanık avukatlarının bilirkişi raporunun yeniden hazırlanması talebini reddetti. Savcı, mütaalasında sanıkların ek savunmalarının alınması talebini reddederken tutuklu sanıkların tutuklu halinin devamını istedi. Yavuz Özsoy'un kaza olan madende en yetkili nezaretçi ve en deneyimli mühendis olması ve delil karartma ihtimalinin olabileceği nedeniyle Özsoy'un tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Hakim Mustafa Başarı, ara kararı vermek üzere duruşmaya ara verdi.