Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz yıl 28 Ekim'de Hasşekerler Kömür İşletmesi'nde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 18 madenci için ilçede mevlit okutuldu.

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen mevlit etkinliğinde bir konuşma yapan Ermenek Kaymakamı Eyüp Güngör, "Bir yıl önce elim bir kaza sonucu 18 madencimizi kaybettik. Bu programı yapmamızdaki amaç, , madenci eşlerimizin yalnız kalmadığını ve bizim milletimizin onların yanında olduğunu göstermektir. Onların acılarını bir nebze hafifletmek amacımız. Onların evladı olmaya çalıştık, kardeşi olmaya çalıştık. Üzerimize düşen görevleri de bundan sonra yapacağız ve onların yanında olacağız." dedi.

Mevlit programına ölen madencilerin eşleri, anne ve babaları, çocukları ile ilçe halkı katıldı. Mevlide, Ermenek'te oğlunun yer altında mahsur kaldığını öğrenen ve "Oğlum yüzme de bilmezdi, şimdi ne yapar' sözleriyle Türkiye'yi yasa boğan madenci annesi Ayşe Tezcan ile oğlunun cenazesine yırtık ayakkabılarıyla katılan baba Recep Tezcan da katıldı.