Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 18 işçinin ailesine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından verilecek evlerin tapuları teslim edildi. Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'ndeki teslim törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, madenci aileleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Hisarcıklıoğlu, "Hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine birer ev hediye etme sözü vermiştik. Bugün de bu sözü yerinde tutmaya geldik. Şunun da farkındayız, elbette acıyı yaşayan bilir ve hiçbir şey acıyı hafifletmez ama bizler de geride kalanların yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. İşçilerimizin emaneti olan çocuklarının sahipsiz kalmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bu milletin, en zor günlerde nasıl birbiriyle dayanışma içinde olduğunun bilinmesini istiyoruz." dedi.

Bakan Yıldız ise, "Bu acıyı bir daha yaşamayalım. Hep beraber bunların önüne geçmek için gayret gösterelim. Biz bu ekmek kapısının, yeni bir acı noktasına dönüşmesini istemeyiz. O yüzden bu tedbirleri alıyoruz. O işyerlerinin açılmasını isterken iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili konulara mutlaka dikkat etmemiz lazım. Bunun dışında kömür ocaklarının haricinde olanlar da var. Görevimizin zor ve sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Bunun farkındayız, bu sorumluluğu omuzumuzda hissediyoruz." şeklinde konuştu. Yıldız, Ermenek'e doğalgaz getirme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bakan Elvan da şunları söyledi: "Ben burada ağlayan ve üzüntü içinde olan kardeşlerimizi anlıyorum. Kolay değil, ocağa ateş düştüğü anda oradaki hissiyatı anlamak kolay değil. Onun için buradaki kardeşlerimizi normal görelim. O ocakta hissedebilirsiniz ancak acıyı. Bu kardeşlerimizi kucaklamamız lazım. Bu kardeşlerimizin çığlıklarını yanlış görmememiz gerekir. Aynı duyguları biz de yaşadık. O acıyla kardeşlerimizle bizler de ağladık." Elvan, kira geliriyle katkı sağlaması bakımından İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin katkılarıyla madenci ailelerine ikinci evlerinin de teslim edileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 16'sı Ermenek ilçesi, bir Karaman ve biri Zonguldak'ta alınan evlerin tapuları sahiplerine verildi. Hisarcıklıoğlu, tapular madenci aileleri adına temsili olarak, Karamanlı olan Bakan Elvan'a takdim etti.