Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili adayları Kadıköy’de bir araya geldi. İstanbul 2. bölgeden birinci sırada aday gösterilen Ermeni cemaatinden Avukat Selina Özuzun Doğan, “İlçelerde ne şekilde hareket edeceği konusunda birlikte organize oluyoruz ama, benim kendi özelimde desteğini aldığım özel bir kitle var. Onların ilgili kurumlarını ziyaret edeceğiz.” dedi.

CHP Ermeni cemaati üyesi Avukat Doğan’ı, İstanbul 2. bölgeden birinci sıradan aday gösterdi. Birinci sırada seçilmiş olmasını sürpriz olarak değerlendiren Doğan, “Çok büyük bir sorumluluk. Bunu en iyi şekilde değerlendirmem gerektiğini düşünüyorum. Partinin değişim iradesini ortaya koyan bir adım. Birlikte organize oluyoruz. 2. Bölge adayları olarak ilçelerde ne şekilde hareket edeceği konusunda birlikte organize oluyoruz ama benim kendi özelimde desteğini aldığım özel bir kitle var. Onların ilgili kurumlarını ziyaret edeceğiz. Birlikte bir gündem oluşturacağız. O şekilde hareket edeceğiz.” diye konuştu.

CHP’deki kadın milletvekili adaylarının önemine dikkat çeken Doğan, “Kadınların görünürde sayısal olarak kotasının olması çok önemli. CHP’yi bu anlamda çok taktir etmek gerektiğini düşünüyorum ama sadece sayısal olarak kadınların olması değil, siyasetteki o erkek egemen söylemin kırılması gerektiğini düşünüyorum. Siyaset söyleminin değişmesi anlamında da kadınların katkı sunmalarını çok önemsiyorum.” dedi.

Ermeni cemaatinden bir kadın aday gösterileceği gündeme geldiğinde birlikte konuşup karar verdiklerini ifade eden Doğan, şöyle devam etti: “CHP’yle organik anlamda bir bağım olmamıştı ama babam CHP bünyesinde uzun yıllardır aktif. Demokratik bir ailede büyüdüğüm için doğal bir sonuç oldu.”

BERBEROĞLU: KAPI KAPI DOLAŞIP İNSANLARA DERDİMİZİ ANLATACAĞIZ

CHP İstanbul 2 bölge 7. sıradan aday gösterilen gazeteci Enis Berberoğlu da açıklamalarda bulundu. Sokaktan geldiğini belirten Berberoğlu, “Emekli olduğum mesleğim sokakta yaptık. Şimdi siyaset meselesiyle yeniden sokağa ineceğim. Bizim kampanya 3 aşamalıydı. İkinci aşamasını geçen hafta Kartal’da bitirdik. Üçüncü aşaması yani vaatlerle ilgili meseleyi de Ankara ATO’da Genel Başkan bizzat açıklayacak. Şunu anlatmaya çalıştık kampanya boyunca, kurumsal olarak arz edeyim konuyu. Birincisi Sayın Genel Başkanımızın Anadolu’nun hakikaten gibi zor bir coğrafyasından gelerek, ahlakını, onurunu koruyarak yarattığı bir başarı hikayesi var. Bunu Türkiye’yi kendisi için yaptıklarıyla tekrarlayarak bir yere getirme azmi var. Bunu ‘Anadolu’nun Kemal’i Türkiye’nin Başbakanı’ belgeseliyle kamuoyuyla paylaştık. İkinci aşama Kartal mitinginde bir durum tespiti yaptık. Türkiye nasıl soyuluyor. Türkiye nasıl eziyet görüyor. Türkiye nasıl özgürlükten uzaklaşıyor. Bunu da ‘Milletçe alkışlıyoruz’ kampanyasıyla yaptık. Üçüncü aşama da Türkiye hayalimizi paylaşmak istiyoruz. Nasıl bir Türkiye istiyoruz? CHP iktidarında asgari ücret ne olacak? Emekliye ne verilecek? Özgürlükler nasıl gelişecek? İşsizlikte nasıl mücadele edilecek? Yoksulluk nasıl sıfırlanacak? Bunu da Pazar günü anlatacağız.” diye konuştu.

Bundan sonra da sahaya çıkacaklarını söyleyen Berberoğlu, şöyle devam etti: “24’ü itibariyle mitinglerle, İstanbul’daki Ankara’daki diğer kentlerdeki çalışmalarla kapı kapı dolaşıp insanlara derdimizi anlatacağız. Bizi seçmek için hangi gerekçeleri var bizzat gidip yüz yüze anlatmayı düşünüyorum.”