Bugün TV de Erkam Tufan ile Analiz programına katılan Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

"TUNCELİ'NİN YÜZDE 90'I ERMENİDİR"

Erkam Tufan, ' 'Tunceli civarında çok fazla sayıda Kripto Ermeni olduğu söyleniyor bu doğru mudur?'' şeklindeki sorusuna Ateşyan şu yanıtı verdi:

"Doğrudur Tunceli'nin yüzde 90'ı belki dönme Ermeni'dir. Neden derseniz 30 yaşlarında bir çocuk geldi bana ve ''benim köküm Ermeni'' dedi. ''ben dönmek istiyorum'' dedi. Bende ''ispatla dedim'' ispatlayamadı, kabul etmedim.

Ama inatla gitti geldi, vazgeçmedi. Gitti, geldi rahatsız etti beni, daha sonra babası aradı. Beyefendi dedi ''ben belediye çalışıyorum emekli olayım bende İstanbul'a gelip döneceğim. Buradaki halkın yüzde 90'ı Ermeni'dir, lütfen kabul et'' dedi. Bende kabul ettim ders aldı, vaftiz oldu, kilisemizin üyesi oldu."


''ERMENİSTAN BABAMIZ, TÜRKİYE ANNEMİZDİR''

Ateşyan ''Türkiye Ermenileri için Ermenistan da eğitim görmek ne demektir, ne anlama gelir?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Orası babam demektir burası da anam demektir. Çünkü Ermenistan'a baba vatan deriz. Türkiye'ye ana vatan deriz. Biz Türkiye Ermenileri anne ile baba arasında kalmış çocuklarız ikisi kavga ediyor. Biz ağlıyoruz. Biz sabırsızlıkla bekliyoruz, anne babamız barışsın artık hangi şartlarda olursa olsun kucaklaşsınlar."