Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ermenistanlı sanatçı Tigran Hamasyan'ın Ani antik şehrinde verdiği konsere tepki gösterdi. Karaçanta, "Hani sanat toplum için yapılır, fakat öteki oluşturulmazdı. E, o halde papazvari elbiselerle neden konser verdiniz? Buradaki farklı anlamı bizim de görmemizi sağlar mısınız? Gerçi biz her şeyin farkındayız." dedi.

Başkan Karaçanta adına Kars Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Hepinizin malumu önceki gün Ermenistan'ın ödüllü caz piyanisti Tigran Hamasyan'ın, Harutyun Topikyan şefliğindeki Ermenistan Erivan Devlet Oda Korosu eşliğinde Türkiye-Ermenistan sınırındaki tarihi Ani ören yerinde bir konser verdi. Verdi vermesine de içim öyle bir yandı ki hem de bir kez değil birkaç kez ve birkaç yerinden." ifadelerini kullandı.

'Nereden başlasam bilemiyorum' diye devam eden açıklamada Başkan Karaçanta, "Ama şehrin Belediye Başkanı olarak öncelikle söz konusu yerin basında halen daha Ani harabesi diye lanse edilmesinden başlayayım. Dünya oraya akın akın gelmeye çalışırken bizler halen harabe diye niteliyorsak ortada bir tezat durum olduğu pek çabuk anlaşılacaktır." dedi.

Basının konseri haberleştirmesine de değinen Başkan Karaçanta, "Keza basın üzerine düşeni yapmış, olayı haber etmiştir. Fakat bazıları nedense bu durumun üzerine çok çok varmış ve yer vermiştir. Acaba etnik kökenlerinde bir birliktelik var diye mi?" diye sordu.

'BU KEZ BEN İSYAN ETMEK İSTERİM'

Belediye Bakanı açıklamasına şöyle devam etti: "Yine bir Belediye Başkanı olarak hiç fıtratım olmamasına rağmen bu kez ben isyan etmek isterim. Kars'ın talihsizliğinden ziyade önemini ortaya koyması açısından elzem olsa da birileri çıkar Kars kalemizde Ermeni bayrağı açar, ne var ki turistlerdi açsınlar denir. Birisi çıkar dünkü gibi konser verir ne var ki piyano çaldılar denir. Peki, sorarım size hani sanat evrenseldi hani sanat sanat için yapılırdı. Hani sanat toplum için de yapılır fakat öteki oluşturulmazdı. E, o halde papazvari elbiselerle neden konser verdiniz? Buradaki farklı anlamı bizim de görmemizi sağlar mısınız acaba (gerçi biz her şeyin farkındayız). Sözümüz odur ki bizler Türk halkı ve onun gönüllü bekçisi olan Karslılar, Pamuk Prenses’teki cadıdan ve onun yedirmeye çalıştığı zehirli elmadan haberdarız. Ümidimiz bunu fark edemeyen ve kullanılmaya meyilli olan vatandaşlarımız içindir. Bizim kimseyle sorunumuz yoktur, kimsenin de bizle olmasın. Bu güzel Ramazan ayında Peygamberimiz'in dediği gibi birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Herkes de buna göre davranmalıdır."