Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan Karasunmanuk Ermeni Kilisesinde düzenlenen ayinde Suriye’de yaşanan vahşetin sona ermesi için dua edildi.

Türkiye’nin değişik illerinden özellikle İstanbul ve çevresinden otübüslerle İskenderun’a gelen Ermeniler burada toplu ayin töreni düzenledi. Düzenlenen toplu ayine Başrahip Zakeos Ohanyan, Peder Dırtat Uzunyan, Peder Kevork Çınaryan ve Ermeni vatandaşlar katıldı. Sivasta öldürülen 40 Ermeni anısına İskenderun’da yaptırılan Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde ayin düzenlendi, dualar edildi. Ayin esnasında konuşma yapan Başrahip Zakeos Ohanyan, Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi için dua ettiklerini ve 2015 yılının barış yılı olması temennisinde bulunduğuklerını söyledi.

Ohanyan konuşmasının devamında ise, “Komşu kardeş Suriye’yi dualarımızda anıyoruz. Suriye’de akan kan bizim kanımızdır. Akan kanın hangi dine, hangi millete, hangi ırka, hangi kültüre ait olduğu hiç önemli değil, akan kan benim kız kardeşimizin kanıdır, akan kan hepimizin kanıdır. Dualarımızda Suriye’yi analım, Allah bir an evvel orada barışı sağlasın, eğer bunu siyasetçiler yapamıyorsa dua edelim Yüce Allah’ımız her şeye kadir. Rabbimiz bunu sağlasın. Bu gün Suriye için barış diliyoruz. Kardeşlik, birlik beraberlik diliyoruz. 2015 yılı bizler için tarihi bir yıl. Bu gün dua ediyoruz, 2015 yılı bizim halkımız için cennet vatanımız için, bu ülkede yaşayan bütün halklar için barış yılı olmasını diliyoruz. Savaşlar bitsin, kavgalar son bulsun, birbirimizi suçlayacağımız değil, ama birbirimizi bağışlayarak kucaklayacak bir yıl olsun.” dedi.