2014'ün terörün ve yandaşlarının iyice azdığı, devlet otoritesini sarsacak derecede şehir ve köylerde yapılandığı bir yıl olduğunu ifade eden Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "6-7 Ekim'deki Ayn-ül Arab bahanesiyle başlatılan kalkışma hareketinin sonucunda yine onlarca insan ölmüş, Atatürk büstleri ve bayraklarımız kışlanın gönderlerinden indirilerek yakılmıştır. PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki illerde kendi devlet sistemini kurmaya başlamış, illere ve ilçelere kaymakam, vali gibi yöneticiler atamaya başlamış, güya kendi mahkemelerini kurmuş, sanki devletini kurmuş gibi para basmaya başlamıştır.
2014'ün son günlerinde Cizre'de yaşananlar da göstermiştir ki, çözüm sürecinde PKK hayli mesafe katetmiştir. PKK bunlarla da kalmamış, Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan emniyet görevlilerini adresleriyle beraber fişlemiş, sokak ortasında subaylarımızı şehit etmiştir. 2014, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun tersine döndüğü, bu operasyonu yapan bütün savcı, hakim ve polislerin bir şekilde tasfiye edildiği bir yıl olmuştur. Siyasi, toplumsal ve ekonomik gelişmelerin neticesiyledir ki 2014'te millet iyice kutuplaşmış ve siyasi yaklaşımlarına göre ayrışmaya başlamıştır. Yine 2014 yılında paralel bahanesiyle binlerce idarecinin görevlerinden alındığı, zulüm gördüğü yerlerine ise iktidara yakın sendikanın belirlediği isimlerin yönetici olarak atandığı yıl olarak da tarihe geçmiştir. 2014 için daha birçok olumsuzluk saymak mümkündür. Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin tek ve üniter bir devlet olarak yaşaması için, milletimizin huzur ve saadeti için dimdik ayakta durmaya, son nefesimize kadar mücadele etmeye azimli olduğumuz bilinmelidir."
Eroğlu, Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak yeni yılın önce millete sonra bütün insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilediklerini sözlerine ekledi.