Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, PKK’ya karşı en kapsamlı mücadeleyi hükümetlerinin yürüttüğünü söyledi.

Kurban Bayramı tatilini geçirmek için geldiği seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar'da partisinin il başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde PKK terör örgütü tarafından Bitlis Tatvan’da orduevine gerçekleştirilen ve çok sayıda askerin yaralandığı saldırıyı değerlendiren Eroğlu, “Biliyorsunuz PKK’ya karşı en kapsamlı mücadele şu anda hükümetimiz tarafından yürütülüyor. Yani 30-40 yıla baktığımız zaman şu anda inlerini vuruyoruz, vurmaya da devam ediyoruz. Daha dün gece bir takım inler vuruldu Kandil’de.. Kandil zaten yerle bir edildi. Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek.” diye konuştu.

Örgütün son çırpınışları olduğunu ifade eden Eroğlu, “Biliyorsunuz aşağı yukarı 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. İnşallah bu terörü hep birlikte bitireceğiz. Ama terör örgütü zaten oradaki vatandaşlarımızın da düşmanıdır. Yani Türk-Kürt kardeştir biliyorsunuz, ama PKK oradaki vatandaşlarımızı kendilerini Kürt olarak adlandıran, Kürt etnik grubuna mensup kardeşlerimizin en büyük düşmanıdır. Onlara büyük zarar veriyor. Bütün oraya yapılan yatırımları engelliyor.” ifadelerini kullandı.

Ekonomik kalkınmayı engellemek için baraj, yol, gölet, hastane hatta ambulansların bile yakıldığını ifade eden Eroğlu, bununla yetinmeyip sivil vatandaşlara bile ateş edildiğini dile getirdi.