Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terör operasyonlarının devam edeceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, Kırşehir Polis Eğitim Merkezi (POMEM)’nin 14. mezuniyet törenine katıldı. Eroğlu törende yaptığı konuşmada, Türk polis ve askerinin ülkenin ve vatanın teminatı olduğunu belirtip şunları kaydetti: "Maalesef PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleri eş zamanlı olarak Türkiye'nin önünü kesmek, bu muhteşem yükselişinin önüne engel koymak için bir üst akılın marifetiyle terör hadiselerini başlattılar. Ancak şunu unutmasınlar; 78 milyon bu vatan için canını seve seve vermeye hazırdır. Bu şanlı bayrak, bu topraklarda dalgalanmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Son günlerde terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Bakan Eroğlu, Anadolu'nun işgal edilmesi için 300 yıldır planlar yapıldığını belirterek, "Cenabı Allah'tan niyazımız, onların hilelerini, onların başlarına geçirsin. Dileğimiz budur. Allah nasip ederse, 21. asır işte bu gençlerle, kahraman ordumuzla, 78 milyon vatandaşlarımızla Türk asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Yeter ki birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edelim" şeklinde konuştu.

'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ESASTIR'

Polis adaylarına da seslenen Bakan Eroğlu, "Çok önemli bir göreve başladınız. Adaletten, hukukun üstünlüğünden ayrılmamak için azami gayreti göstereceğinize yürekten inanıyorum. Hukukun üstünlüğü esastır" dedi.

Polis adayları, konuşmaların ardından geçit töreni yaparak yemin etti. Dönem birincisi Fırat Yeşilmen, mezuniyet belgesini Bakan Eroğlu'ndan aldı.

Mezuniyet heyecanını yaşayan 482 polis adayı için düzenlenen törene, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Kırşehir Polis Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, aileler ve diğer protokol üyeleri katıldı.