Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Bulgar bir çiftin otomobille yurt dışına uyuşturucu götüreceği bilgi üzerine harekete geçti.
İstanbul'dan gelen C.B. ve eşi S.B.'nin içinde bulunduğu WU GB 1907 plakalı otomobil polis ekiplerince takibe alındı. Bulgaristan'a çıkış yapmak için gümrük sahasına gelen otomobil X-Ray taramasından geçirildi.
Otomobilin torpido ve hava yastıklarının bulunduğu alanlarda yoğunluk tespit edilmesinin ardından otomobil polis ve gümrük ekiplerince detaylı olarak arandı. Yoğunluk tespit edilen aracın ön yolcu koltuğunun önünde bulunan torpido gözünün üst kısmında ve aracın yolcu hava yastığını bulunduğu yerlere gizlenmiş olarak 12 pakette 3 kilo 198 gram eroin ele geçirildi.
SÜRÜCÜ TUTUKLANDI, EŞİ SERBEST
Gözaltına alınarak Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Bulgar uyruklu otomobil sürücüsü C.B. ve eşi S.B., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden sürücüsü C.B. 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklanırken, eşi S.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.