Bugün öğle saatlerinde İstanbul Bebek'teki evinde menajeri tarafından ölü olarak bulunan Türk pop müziğinin duayenlerinden 79 yaşındaki Erol Büyükburç'un, yarın Bursa'da vereceği konser için kendisiyle telefonla konuşan işletmeciye, "Bursa'da çok muhteşem bir konser olacak, bomba gibi olacağız." dediği belirtildi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'nde faaliyet gösteren Kat3 isimli yerde yarın konser vermesi beklenen Erol Büyükburç'un ölümü, konserin verileceği salonda da büyük üzüntüye sebep oldu. Konserle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığı salonda, Büyükburç'un müzikleri çalındı. Yarınki konser saatinde de usta sanatçı için anma programı düzenlenecek. İşletme Sorumlusu Süleyman Kerimoğlu, yaklaşık bir hafta önce Erol Büyükburç'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, usta sanatçının ilerlemiş yaşına rağmen çok heyecanlı olduğunu söyledi.

KONSERE İLGİ BÜYÜKTÜ

Kerimoğlu, şunları kaydetti: "Yarın Erol Büyükburç konserimiz vardı. Bizim, cuma akşamları cuma konserleri serimiz var. Biz Erol Büyükburç’la yaklaşık bir hafta kadar önce telefonla konuştuk. Biz de çok heyecanlıydık, Bursalı sevenleriyle onu buluşturacağımız için. Telefonla yaptığım görüşmede çok etkilenmiştim. Bu yaşında çok heyecanlıydı. Benimle inanılmaz motive konuşmuştu. ‘Süleymancığım geleceğiz, o gece Bursalı sevenlerimize muhteşem bir konser vereceğiz. Biz de çok hazırlıklıyız, provalar yapıyoruz. Bomba gibi olacağız o gece' demişti. Ben çok etkilenmiştim bu yaştaki birinin bu heyecanından. Bugün kötü bir haber aldık. Türk pop müziğin duayeni olan Erol Büyükburç’un kaybından dolayı çok üzgünüz. Ama onun anısına bu sahnede yine onun sevenleriyle birlikte olacağız. Ekibi de çok heyecanlıydı. Bursa’da da çok ciddi bir ilgi vardı. Satış noktalarında takip ettik. İyi bir satış garfiği vardı. Sevenlerine sabır diliyoruz. Büyük bir üstadı kaybettik, duayeni kaybettik."

Konserle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığına işaret eden Kerimoğlu, "Hazırlıklarımız tamamdı. Artık yarın anısına program düzenliyoruz. 'Süleymancığım çok heyecanlıyım, Bursalı sevenlerimle buluşacağım için. Çok çalışıyoruz ekip olarak' demişti. Beni etkileyen dinamizmi, azmi, heyecanıydı. Bu beni inanılmaz etkiledi. Hatta heyecanını ekibimle paylaştım. Bu heyecanı bize ders niteliğinde bir heyecandı. Ekip olarak şok olduk, çok üzüldük, şimdi yarın onun anısına müzikleriyle beraber çiçeklerle beraber gelen kitlesini sevenlerini ağılayacağız. Yaklaşık bir aylık bir süre öncesinden konseri planlamıştık. İstanbul’dan değerli dostlar geldi, biz de kabul ettik. Projenin hem Bursa hem de İstanbul ayağı çok planlıydı. Kısmet değilmiş." diye konuştu.