Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Erol Büyükburç için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda veda töreni düzenlendi. Kızı Evren Erol Büyükburç, babasının ölümünün kalp rahatsızlığından kaynaklandığını söyledi.

Önceki gün hayatını kaybeden Erol Büyükburç'a veda töreni saygı duruşuyla başladı. Kızları Evren Erol Büyükburç ve Özlem Kaya Büyükburç tören öncesinde taziyeleri kabul etti. Torunu 6 yaşındaki Lalehan, dedesinin tabutuna dokunarak veda etti. Törene, Metin ve Eda Özülkü, Sezen Cumhur Önal, Hakan Peker, Bora Gencer, Seyyal Taner, Nuri Alço gibi sanatçılar, sevenleri ve yakınları katıldı.

Kızı Evren Büyükburç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Programı öncesi ölümü düşündürücü.” sözlerine cevap verdi. Büyükburç, “Ardı arkasına çok konser verdi. Kendisini uyardım. Çalışmayı çok severdi. Sanat aşkıyla yaşıyordu. Şüpheli ölüm değil, doğal ölüm. Kalp vardı babamda. Kalp krizi. Vefatlardan dolayı uzun süredir rahatsızdı. Bu süreç babamı çok yıprattı bedenen, ruhen. Tedavisi ilaçlarla devam ediyordu. 3 tane stent takılmıştı. Şeker, tansiyon vardı. O akşam menajerimiz yanında kalacaktı. Fakat babamın bir ricası olmuş, onun dışarı çıktığında gerçekleşti.” diye konuştu. Kendisi de müzisyen olan büyük kızı Özlem Büyükburç, “Onun adını okulumuzda devam ettireceğiz.” dedi.

Veda törenine katılan sanatçı Sezen Cumhur Önal da “Genetiği bozulmuş Türk popunun sanatçısı değildi o. Çok önemli ve değerliydi. Muhteşem falan bu kelimeler az geliyor.” dedi.

Büyükburç'un cenazesi, Levent Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.