Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, İstanbul Başakşehir maçı sonrasındaki basın açıklamasında bireysel atak ve takım savunmasının problemlerini bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

Yanal, “Bunun ciddi bir şekilde çalışılması gerekiyor. Çalışmak için belli bir zamana ihtiyacımız var ama biz bu zamanı bulamadık. Biz maalesef Afrika Kupası, Çarşamba Pazar maçları ve analizlerle bu maça hazırlanabildik. Oyuncularımız Afrika Kupası’ndan dolayı baya uzak kaldıkları için biz birlikteliği yakalayamadık. Şu anda 3 karşılaşmayı kazandık ve 2 karşılaşmada da berabere kaldık. Bu performans yüzümüzü biraz güldürdü. Bundan sonra artık puan kaybına tahammülümüz yok.” dedi.

İstanbul Başakşehir’i 3-2 yenen Trabzonspor’un Teknik Direktörü Yanal, “Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Takım olarak bir arada kalıp çalışmak için Napoli maçı sonrası bir zaman dilimi kalacak. Trabzonspor’u lig sonuna kadar her maçı kazanabilecek bir takım olarak sahada görmek istiyoruz. Sezonu da en iyi yerde bitirip, planlamamızı yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Oyuncuların çok kart görmesi ve cezalı oyuncuların sayısının artması ile ilgili sorulan soruya Yanal, “Futbol yetenek işi. Yetenek seçimi çok önemli ve yeteneklilerin biraraya gelip oynadıklarında oldukça keyifli oluyor. Tabi ki bizim üzerimize düşenleri gerçekleştirmek için oldukça yoğun çalışıyoruz. Oldukça gergin bir futbol iklimi var. Bundan herkes nasibini alıyor. Daha sakin ve sabırlı olmak gerekiyor.” cevabını verdi.

Yanal, hafta içi oynanacak Napoli maçına tüm Trabzonlular’ı davet ederken, kadroda çok büyük bir değişiklikler yapamayacaklarını, mevcut kadroya 3 kişi ekleyebileceklerini açıkladı.