Torku Konyaspor'un Trabzonspor karşısında 1-0 galip ayrıldığı maç sonrası açıklama yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin ikinci yarısında yakaladıkları yükselişi deplasman maçlarında istedikleri sonuca çeviremediklerini söyledi.

Deneyimli teknik adam, maç sonrası şu değerlendirmeyi yaptı: "Milli maç öncesi oynadığımız Akhisar maçından sonraki bir müsabakada edindiğimiz üretimin çok daha fazlasını edindiğimiz halde bugün sonuca gidemedik. Malesef çok rahatlıkla bulabileceğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Futbolda bunu yapamıyorsanız rakip sizi bir - iki pozisyonla cezasını kesip sonucu alıyor. İkinci yarı takımımızın atladığı bir pozisyon vardı. İkinci yarıda yakaladığımız bu yükselişi Gaziantep - Konya deplasmanlarında istediğimiz sonuca çeviremedik. Bu bizi fazlasıyla üzmüştür. Neticede istediğimiz sonuçları kendi sahamızda alsak da bunu deplasmanda çeviremedik. Bugün en çok üzüldüğüm takımımızın yapmış olduğu performan ve girdiği pozisyonları değerlendirememesi. O sonuçları değerlendirseydik çok daha farklı bir yere gelebilirdik ama üzgünüm. Rakibimizi kutluyorum, onlar da kendi kapasitelerinde oldukça iyi mücadele verdiler, tebrik ediyorum."

FENERBAHÇE'YE SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUM

Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırıya da değinen Ersun Yanal, saldırıyı esefle kınadığını söyledi. Yanal şöyle konuştu: "Dün akşam yaşanan olay, insanlık adına gerçekten hepimizin üzdü, şok olduk. Saha içinin güzelleşmesi adına herşeyin yapılmaya çalışıldığı böyle bir olayı esefle kınıyoruz. Bu olayı yaşayan tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Şoför arkadaşın acilen iyileşmesini diliyorum, ailesine geçmiş olsun diyorum. Hepimizin çok üzüldüğünü bir kez daha belirtmek istiyorum. Futbol adına hiç istemediğimiz, beklemediğimiz bir olaydı."

KOCAMAN: MAÇI KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM

Maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise "İlk yarı 17 maç 17 puan, ikinci yarı ise 9 maçta 17 puanı bulduk. Aşağıdaki takımların puan kayıplarıyla beraber bizim de son 5 haftadaki ciddi puan averajımız alt tarafla ilişkimizi tamamen bitirdi gibi görünüyor. Bugünkü maç da bize büyük bir moral ve özgüven verdi. Genel olarak maç öncesi rakibimize ait düşündüğümüz şeyler büyük ölçüde doğru gidiyordu. Ta ki Ali sakatlanana kadar. Ali'nin sakatlandığı 40. dakikadan itibaren özellikle sahanın merkezinde sıkıntı yaşamaya başladık. Trabzonspor'da bunu iyi değerlendirdi. Arka arkaya çok net iki tane pozisyon buldu. Her şeyin doğru gittiği anda iki pozisyonun gol olmaması bizim için şans oldu." dedi.

DİREKTEN DÖNEN TOP BİZİM ADIMIZA BÜYÜK ŞANS

Trabzonspor'un maçın ikici yarısında direkten dönen topunun Torku Konyaspor adına büyük şans olduğunu aktaran Kocaman "İkinci yarı aynı düzende devam ettik. Torje burada biraz daha özellikle savunma görevleri açısından biraz daha öne çıkmaya başlayınca bu zaafımız biraz daha derli toplu hale geldi. Sonra artık rakip kaleye daha hızlı gitmeye başladık. Direkten dönen top bizim adımıza büyük şans, onlar adına büyük şanssızlık oldu. Golü attıktan sonra Trabzonspor'un sahamıza çok fazla gelmesine çok fazla izin vermedik. Bu da bizim için gelecek günler adına en olumlu şeylerden bir tanesiydi. Maçı kazandığımız için mutluyum."diye konuştu.